PROTIV RUSA IZ SVIH ORUŽJA: Napašćemo ih i na ličnom planu! Samo agresivno i baš te briga kako oni igraju!
Foto: Odbojkaški savez Srbije

SP U ODBOJCI

PROTIV RUSA IZ SVIH ORUŽJA: Napašćemo ih i na ličnom planu! Samo agresivno i baš te briga kako oni igraju!

Zna selektor kako se igra protiv Rusije

Objavljeno:

Odbojkaši Srbije savladali su Australiju u četvrtom kolu C grupe na Svetskom prvenstvu u Bariju.

Tim trijumfom izbranici Nikole Grbića su potvrdili plasman u narednu rundu takmičenja, a u poslednjem kolu grupne faze u utorak u 20.30 čeka ih Rusija koja je izgubila od SAD.

- Znali smo da su SAD i Rusija ekipe za medalje. Jedini pravi recept da se igra protiv Rusa je da se napadaju iz svih oružja, a pogotovo na ličnom planu. Ne u smislu vređanja ispod mreže, već da budeš agresivan i da te bude baš briga da li će oni da odigraju fenomenalno, jer imaju takve igrače koji mogu da odigraju fantastično. Ako se tome prepustiš i demorališeš se, onda te zgaze - rekao je Nikola Grbić, selektor Srbije.

Nikola Grbić objašnjava taktiku igračima
Nikola Grbić objašnjava taktiku igračima foto: Odbojkaški savez Srbije

Tokom igračke karijere, nekadašnji kapiten odbojkaške reprezentacije odigrao je mnogo mečeva sa Rusijom i zna kako se igra protiv takve selekcije.

- Ako igraš non-stop poen po poen i ako im pokažeš zube i da ih se ne bojiš i non-stop igraš, kao što su ih Amerikanci non-stop napadali počevši od servisa, apsolutno imamo šanse da igramo sa njima. Recept je da igramo protiv Rusije poen po poen i da bude neizvesno do kraja seta, a onda oni mogu u tim situacijama da nam daju neku grešku i da onda dođemo u situaciju da ih pobedimo, jer ako se odvoje tri, četiri ili pet poena posle postaje jako teško - dodao je Grbić.

Marko Podraščanin
Marko Podraščanin foto: Odbojkaški savez Srbije

Svi timovi podižu formu tokom takmičenja pa ni Srbija nije izuzetak.

- Trudimo se da iz utakmice u utakmicu da dižemo nivo naše igre. Protiv Australije smo odigrali najbolji meč do sada, ali možemo mi to još mnogo bolje. Doveli smo stvari na svoje mesto zahvaljući servisu koji nas krasi ceo turnir. Nadam se da će nam pomoći dosta, jer igramo protiv jako ozbiljne ekipe, možda trenutno i najbolje na svetu. Utakmica sa Rusijom je vrlo važna i moramo da ih napadnemo od prve lopte - rekao je Marko Podraščanin, bloker Srbije.

Pogledajte tabelu grupe C Svetskog prvenstva u odbojci.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.