USRED UTAKMICE REKAO DA JE ZAVRŠIO KARIJERU I OTIŠAO S TERENA: Kompletan NFL vikend ostao u senci šokantne odluke igrača!
Foto: Printscreen/Youtube/NFL

NFL, 2. kolo

USRED UTAKMICE REKAO DA JE ZAVRŠIO KARIJERU I OTIŠAO S TERENA: Kompletan NFL vikend ostao u senci šokantne odluke igrača!

I ludilo u Pitsburgu, i moćni Remsi i porazi Nju Inglanda i Filadelfije su ostali nebitni posle skroz neočekivane odluke igrača Bilsa

Objavljeno:

Los Anđeles Remsi su najozbiljnije istakli kandidaturu ne samo za plasman u plej-of, nego i za šampionski NFL prsten i to posle samo dva odigrana kola u novoj sezoni.

Ekipa iz "grada anđela" prosto gazi svoje protivnike, a sada je obrukala Arizonu kojoj nije dozvolila ni poen da osvoji, već je slavila 34:0.

Tid Garli je opet bio centralna figura iako je istrčao tek 42 jarde iz 19 nošenja, ali je zato ostvario tri tačdauna.

Svakako dva "iznenađenja" su porazi prošlogodišnjih finalista Superboula, šampiona iz Filadelfije i vicešampiona iz Bostona.

Iglsi se muče na početku nove sezone, a već u drugom kolu ih je stigla kazna za to od Tampa Beja. Bakanirsi su slavili 27:21 zahvaljujući Rajanu Ficpatriku koji je bacio 4 tačdauna.

I Nju Ingland je doživeo poraz od Džeksonvila 31:20 zahvaljujući kvoterbeku Blejku Bortlesu sa četiri bačena tačdauna naspram Brejdijevih dva.

Ludo je bilo u Pitsburgu gde je domaćin na kraju izgubio od Kanzas Sitija 42:37, a prepričavaće se posebno prvo poluvreme u kome su gosti poveli 21:0, da bi do odlaska na odmor Stilersi izjednačili. Ipak snage za više od toga nisu imali.

Ben Rotlisberger je bacio tri tačdaun pasa i istrčao jedan, ali je junak utakmice i celog vikenda bio Patrik Mahom koji je bacio čak šest tačdaunova.

I dođosmo do utakmice koja je privukla najveću pažnju, a to je susret Čardžersa i Bilsa koji je završen pobedom ekipe iz Los Anđelesa 31:20, ali je sve ostalo u senci šokantne odluke Vonteja Dejvisa koji je naprasno na poluvremenu odlučio da se penzioniše.

Prema sopstvenom priznanju, on je tokom prve polovine meča shvatio da ne može više da igra na očekivanom nivou i da se nosi sa protivnicima i odlučio da završi karijeru već na poluvremenu i tako na neki način ostavi ekipu na cedilu.

- Nisam ovako zamišljao da ću se penzionisati iz NFL. U svojoj 10. NFL sezoni sam radio ono na šta je moje telo programirano - bio sam spreman da igram kada je dan meča. Tokom karijere sam igrao i povređen, a više puta sam i operisan. To je bio i poslednji izazov proteklih nedelja. Danas tokom meča realnost me je pogodila brzo i jako. Nisam više mogao da budem tamo. Nisam želeo da pokažem nepoštovanje prema trenerima i saigračima. Ali želeo sam da sačuvam visok standard igre. Mentalno, očekujem od sebe da uvek budem na najvišem nivou. Ali fizički, znao sam da to ne mogu, imao sam trenutak iskrenosti sam prema sebi. Na terenu se nisam osećao dobro. To sam rekao i trenerima - rekao je u svom saopštenju povodom ove odluke Dejvis.

On ima samo 30 godina i pored Bafala igrao je još za Indijanapolis i Majami.

NFL, 2. kolo:

Četvrtak

Bengals – Rejvens 34:23

Nedelja

Falkons – Panters 31:24 Bils – Čardžers 20:31 Pekers – Vajkings 29:29 pp Tajtens – Teksans 20:17 Sejnts – Brauns 21:18 Džets – Dolfins 12:20 Stilers – Čifs 37:42 Bakanirs – Igls 27:21 Redskins – Kolts 9:21 Rems – Kardinals 34:0 Najners – Lajons 30:27 Bronkos – Rejders 20:19 Džeguars – Petriots 31:20 Kaubojs – Džajants 20:13

Ponedeljak

Bers – Sihoks

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.