SET UPOZORENJA BIO DOVOLJAN: Odbojkaši stigli do treće uzastopne pobede! Sa Rusima za prvo mesto!
Foto: Promo/OSSRB

Australija nije bila prepreka

SET UPOZORENJA BIO DOVOLJAN: Odbojkaši stigli do treće uzastopne pobede! Sa Rusima za prvo mesto!

Naši momci su uspeli da se trgnu posle uspavanosti u drugom setu

Objavljeno: 10:07h

Reprezentacija Srbije pobedom nad Australijom stigla je do nova tri boda na Svetskom prvenstvu i tako samo potvrdila svoje učešće u narednoj fazi takmičenja.

Meč je završen u četiri seta 25:20, 21:25, 25:1 7 i 25:19 posle 105 minuta igre.

Srbija je nešto slabije ušla u sam meč što je rezultiralo vođstvo Australije od 2:6 i 3:7. Ipak, uz veliku volju i sjajnu igru, Srbija je blokom Marka Podraščanina stigla do izjednačenja od 7:7. Usledila je igra poen za poen, a naši do prvog vođstva na utakmici dolaze tek kod 14:13. Veću razliku od 4 poena izabranici trenera Nikole Grbića prave posle asa Marka Ivovića za 21:17 a posle prelepe igre naših momaka, pogotovo kapitena Nemanje Petrića, na semaforu je zasijalo 23:18. Srbija je iskoristila drugu set loptu napadom Podraščanina za 25:19 i 1:0 u setovima.

Srećko Lisinac je bio najbolji igrač našeg tima
Srećko Lisinac je bio najbolji igrač našeg tima foto: ossrb.org

U drugom setu Srbi su imali vođstvo od 16:14 na drugom obaveznom predahu kada je usledila dobra igra protivničkog tima. Preko kapitena Pola Karola Australija dolazi do vođstva od 19:21 a napadom Grema kroz sredinu i do 21:24. Australija je iskoristila prvu set loptu za izjednačenje u setovima od 1:1.

U nastavku meča Srbija je igrala silovito. Vodila je 9:5, 12:7 i 16:9 što je jasno govorilo kome će pripasti ova deonica meča iako su protivnici u par navrata pravili serije kojima su zapretili Srbiji. Treći set završen je 25:17 asom Srećka Lisinca.

Srpski odbojkaši sa Rusijom igraju za prvo mesto u grupi
Srpski odbojkaši sa Rusijom igraju za prvo mesto u grupi foto: Promo/OSSRB

Vođstvom od 6:3 Srbije je otvorila četvrti set. Igrali su Petrić i momci na vikosom nivou, isticao se Lisinac napadima iz druge linije i iz “zone 2” što je dodatno zbunilo protivnike (16:9 na drugom tehničkom tajm autu). Na kraju meča, sva tri boda zasluženo su pripali Srbiji koja sa tri uzastopne pobede ide u drugu rundu takmičenja - 25:19.

Po poenima kod nas je najefikasniji bio Lisinac sa 18, a pratili su ga Petrić sa 16 i Podraščanin i Atanasijević sa po 12.

Naši odbojkaši u ponedeljak imaju slobodan dan, a u utorak (18. septembra) odigraće peti i poslednji meč u C grupi, protiv selekcije Rusije, koji odlučuje o prvom mestu u grupi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.