REZULTATI: Olimpijski centar obeležio 365 dana
Foto: Promo

Uspešna godina Jahorine

REZULTATI: Olimpijski centar obeležio 365 dana

Finansijski pokazatelji nadmašili su sva očekivanja, prihodi od skijališta su 5.500.000 konvertibilnih maraka, što je za 91 odsto više nego prethodnih godina, kaže direktor Dejan Ljevnaić

Objavljeno:

Olimpijski centar Jahorina obeležio je 365 dana uspešnog rada novog menadžmenta, godinu otkad je na čelo skijališta došao Dejan Ljevnaić, koji je i jedan od učesnika konferencije "Adrija medija grupe" "Turizam Srbije - partnerstva za budućnost", koja se 26. septembra organizuje u hotelu "Kraun plaza".

Završen je sistem za proizvodnju veštačkog snega sa 40 lansera i 20 topova

Ljevnaić je u toku prošle nedelje, u prisustvu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i brojnih zvanica, najavio da će za sledeću zimsku sezonu biti kompletno izgrađen i završen sistem za proizvodnju veštačkog snega kojim će biti povezano celo skijalište sa 40 lansera i 20 topova.

- Jahorina više neće imati problem s nedostatkom snega. U poslednjih godinu dana postignut je veliki uspeh. Pomoć su pružili predsednik RS, vlada Srpske, kao i Ministarstvo turizma. U rad smo zvanično pustili veštačko jezero, 365 dana u godini radi hotel "Bistrica", dok ski-centar radi 200 dana, što je u poređenju s prošlom sezonom ukupno povećanje za 52 odsto - kaže Ljevnaić i dodaje:

365 dana rada hotel "Bistrica"

200 dana rada ski-centar

5 novih staza priprema se za predstojeću zimu

- Finansijski pokazatelji su nadmašili sva očekivanja, prihodi samo od skijališta su gotovo 5.500.000 KM, a prošle godine su bili 2.875.378 KM, dakle, to je za 91% vi{e, dok je hotel "Bistrica" ostvario prihode bolje za 21 odsto. Od ski-škola zaradili smo 80.000 KM, dok prošle godine ovakva vrsta prihoda nije postojala, od naplate parkinga zarada je 174.000 KM, što je za 400 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Broj vožnji prati ovaj trend, pa je ovogodišnji broj vožnji veći za 52 odsto u odnosu na prošlu godinu. Prvi put posle osam godina iskazan je pozitivan poslovni rezultat, u iznosu od 544.798 KM - kaže Ljevnaić.

Dodik na Jahorini
Dodik na Jahorini foto: Promo

Ski-pas i u slovenačkim centrima

Direktor OC Jahorina kaže da je najrealniji pokazatelj uspeha cena nekretnina:

- Posle protekle zimske sezone cena nekretnina na Jahorini četiri puta je viša. Imamo četiri velika gradilišta i zainteresovane strane investitore. Posebno bih istakao posetu Saveza slovenačkih ski-centara. Dogovorili smo se o saradnji s njima, tako da će ski-pas s Jahorine važiti u svim slovenačkim ski-centrima i obrnuto.

SPEKTAKL: Ceca na otvaranju zimske sezone

Čelnici OC Jahorina, osim planiranih investicija, za sve ljubitelje zimskog sporta organizovaće i koncert Svetlane Cece Ražnatović, Crvene jabuke, kao i brojna druga zanimljiva dešavanja. Ova zimska sezona će biti posebna za sve, jer je u februaru Olimpijada za mlade EYOF, kojom će bukvalno biti vraćen olimpijski sjaj.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.