SRBIJA BEZ POBEDE U TRILERU S HRVATIMA: Sudija nam poništio gol i dao crveni karton u poslednjim sekundama!
Foto: Fonet

Svetsko prvenstvo

SRBIJA BEZ POBEDE U TRILERU S HRVATIMA: Sudija nam poništio gol i dao crveni karton u poslednjim sekundama!

Naši vaterpolisti će ipak sa drugog mesta u grupi u četvrtfinale

Objavljeno: 17:24h

Srpski vaterpolisti su uspeli da izbore nerešen rezultat 10:10 protiv Hrvatske u 3. kolu grupe B na Svetskom kupu u Berlinu.

Nažalost, ovaj remi nije odgovarao našim "delfinima" koji će u četvrtfinale ipak sa drugog mesta u grupi zbog slabije gol razlike u odnosu baš na Hrvate.

Vaterpolo klasik i najveći derbi na svetu u ovom sportu ponovo je opravdao sva očekivanja publike i gledalaca i ponudio novu dramatičnu utakmicu koja je opet rešena u poslednjim sekundama.

Srpski vaterpolisti će kao drugi iz grupe ići u četvrtfinale Svetskog kupa
Srpski vaterpolisti će kao drugi iz grupe ići u četvrtfinale Svetskog kupa foto: Starsport©

Bez obzira na to što je naša selekcija stigla u podmlađenom sastavu bez nekolicine standardnih igrača, dok je Hrvatima falio samo kapiten Joković, i naši mladići su pokazali zube u bazenu aktuelnom svetskom prvaku.

Slabo smo startovali i već u prvoj četvrtini se našli u zaostatku od 3:0 za protivnikom pa smo čitav naredni deo meča proveli u jurenju zaostatka nad odličnim "barakudama".

U dva navrata smo dolazili do izjednačenja, ali su se u tim trenucima protivnici podizali i odlepljivali na dva gola razlike da bi onda pravi triler usledio u poslednjoj četvrtini.

Dušan Mandić je jedan od najiskusnijih u reprezentaciji Srbije
Dušan Mandić je jedan od najiskusnijih u reprezentaciji Srbije foto: Beta

Hrvati su golom Vukićevića već na startu opet otišli na 10:8 da bi onda krenuo naš tim na sve ili ništa. Odbrana je stegnuta pod konac i krenulo se ne samo po izjednačenje već i po pobedu.

Stojanović je smanjio na 10:9, da bi onda Gavrilu Subotiću bio poništen pogodak za 10:10 zbog faula u napadu što je izazvalo ironičnu reakciju Dejana Savića.

Međutim, naši momci se nisu predavali, rešili su po svaku cenu da ne izgube i borili su se do kraja. Na 50 sekundi pre isteka vremena Rašović nam je doneo izjednačenje, imali smo potom i napad za pobedu, ali nam je ponovo dosuđen faul u napadu posle čega je i Jakšić dobio crveni karton.

Dejan Savić je uprkos podmlađenom timu nastavio da pravi dobre rezultate
Dejan Savić je uprkos podmlađenom timu nastavio da pravi dobre rezultate foto: Profimedia

U poslednjih sedam sekundi ni Hrvati nisu uspeli da dođu do gola za pobedu, ali im je i nerešeni rezultat više odgovarao, te će oni sa prvog mesta u grupi u četvrtfinale.

Predvodio nas je mladi i ekstra talentovani Ognjen Stojanović koji je postigao čak 4 gola, dva puta je precizan bio i Đorđe Lazić, a ostale golove su davali Mandić, Jakšić i braća Rašović.

Iako se moraju sačekati rezultati drugih grupa gotovo je izvesno da će naš tim u četvrtfinalu igrati protiv Japana, mada postoji i određena matematička šansa da nam protivnici budu i Mađarska ili Australija, mada to spada u domen teorije.

Mečevi četvrtfinala na programu su u petak 14. septembra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.