SRBIJO, NE BRINI: Zašto je poraz Grbićevih Orlova od Amera u stvari dobra vest?
Foto: Odbojkaški savez Srbije

KAD PRORADI SRPSKI INAT...

SRBIJO, NE BRINI: Zašto je poraz Grbićevih Orlova od Amera u stvari dobra vest?

Nema razloga za brigu

Objavljeno: 12:24h

Odbojkaši Srbije poraženi su u prvom kolu Svetskog prvenstva od reprezentacije SAD.

Međutim, sudeći prema ranijim rezultatima, nema razloga za brigu. Razlog je stari dobri srpski inat. Podsetićemo se svih poraza reprezentacije Srbije i ranije Jugoslavije u prvim kolima velikih takmičenja koja su se na kraju završila medaljom.

Na Evropskom prvenstvu 1995. godine, tada reprezentacija Jugoslavije, u prvom kolu grupne faze poražena je od Holandije sa 3:0. Ipak, "plavi" su uspeli da se plasiraju među četiri najbolje ekipe, a u borbi za treće mesto savladali su Bugarsku maksimalnim rezultatom.

Slična situacija se ponovila i dve godine kasnije na šampionatu Starog kontinenta u Holandiji. Jugoslavija je poražena na startu od Rusije sa 3:0, ali je ponovo došla do polufinala i kasnije finala. Na kraju, odbojkašima je pripalo srebro pošto je u finalu slavio domaćin.

Srca ljubitelja odbojke zaigraju i danas na pomen Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine. Jugoslavija je olimpijski turnir otvorila porazom od Rusije sa 3:1, ali joj to nije smetalo da ostvari plasman u finale gde je istog rivala savladala sa maksimalnim rezultatom.

Na Evropskom prvenstvu 2013. godine, srpski odbojkaši su poraženi u prvom kolu od Slovenije sa 3:1. Međutim, "orlovi" su se trgli na vreme, plasirali se u borbu za medalje i u meču za treće mesto bili bolji od Bugarske.

Naredni duel Orlova na SP na programu je ovog četvrtka u 20.30, a na redu je Kamerun. To bi trebalo da bude više nego lagana pobeda.

Evo i stanja u našoj grupi:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Sofija Vrebac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.