Kakva tuga! Srbija imala Amere u šaci i ispustila ih: Odbojkaši porazom u 5 setova počeli SP!
Foto: Beta

svetsko prvenstvo u oDbojci

Kakva tuga! Srbija imala Amere u šaci i ispustila ih: Odbojkaši porazom u 5 setova počeli SP!

Imali su sve u svojim rukama, ali je onda usledio udar Amerike

Objavljeno: 12:21h

Odbojkaška reprezentacija Srbije igubila je od Amerike rezultatom - 3:2 (15:25, 25:14, 21:25, 25:20, 15:10) u svom prvom meču na 19. Svetskom prvenstvu, koje organizuju Italija i Bugarska.

Izabranici Nikole Grbića vodili su sa 2:1 i imali meč u svojim rukama, ali je onda usledila izvanredna igra Amerikanaca, koji su na kraju zasluženo pobedili.

Srbija u Bariju nije uspela da privede meč kraju, odigrala je veoma dobro, ali je na veliku žalost izgubila prvi meč na Svetskom prvenstvu.

Odlučujući set je počeo loše po Srbiju, pošto su Amerikanci asom, blokom i posle dužeg poena došli do 3:0, nakon čega je Nikola Grbić uzeo tajm-aut. Uzvratio je Atanasijević tek za 4:1, a onda i Lisinac blokom za 4:2. Međutim, na promenu strana SAD su otišle sa prednošću od 8:5, posle poena Holta i Andersona. Olako je Srbija izgubila poen prelazom Ivovića za prednost SAD od 11:6, a onda je i Grbić prekinuo sledeći poen zatrživši čelendž. Čelendž je uvažen, a potom je prošao i Kovačević za 11:8.

Reprezentacija Srbije je odigrala sjajan prvi set protiv Sjedinjenih Američkih Država, selektor Nikola Grbić je taktički odlično postavio meč, a Orlovi su dominirali gotovo od početka do kraja tog dela igre.

Kako je delovala Srbija u prvom setu, tako je izgledala selekcija SAD u drugom delu igre. Srbija je imala velikih problema na servisu i u organizaciji napada, što su Amerikanci vešto koristili, te su drugi set lako dobili sa 25:14.

U trećem setu je viđena velika borba, a Srbija je tek na 12:11 došla u vođstvo, kada je poentirao Kovačević. Nastavio je sjajnim servisima Atanasijević, da bi seriju prekinuo Holt za smanjenje rezultata 15:12. Orlovi su imali i plus četiri, ali su se Amerikanci primakli na 19:18. Ipak, izabranici Nikole Grbića su odbili sve napade na kraju i osvojili set rezultatom 25:21.

Amerikanci su odmah na startu četvrtog seta nametnuli svoj ritam, pa su najviše zahvaljujući Holtu i Raselu došli do vođstva od 7:3. U tim momentima je nekoliko puta blokiran Aleksandar Atanasijević, a tim SAD je potom otišao na drugi tehnički tajm-aut uz prednost od 16:9. Srbija je zatim napravila seriju od 5:0, te je uspela i da se pribiliži na 20:18. Iako su srpski odbojkaši prikazali veliku požrtvovanost, na kraju seta nisu uspeli da zadaju ključan udarac, pa su izgubili set rezultatom 25:20.

Orlovi naredni meč igraju u četvrtak protiv Kameruna, od od 20:30.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.