Ono kad misliš da je ceo svet protiv tebe, a onda te podrže Čarli Šin, Stiv Neš, Spajk Li, Barak Obama...
Foto: AP

NIje sam!

Ono kad misliš da je ceo svet protiv tebe, a onda te podrže Čarli Šin, Stiv Neš, Spajk Li, Barak Obama...

Kontroverzni NFL igrač dobio veliku podršku!

Objavljeno:

Kontroverzni NFL igrač Kolin Kapernik koji je naišao na ogromne osude kada je prvo sedeo, a zatim klečao na intoniranje himne SAD ponovo je dospeo u žižu javnosti.

On je 2016. godine tokom intoniranja himne Amerike klečao u znak protesta protiv policije i njenog nasilja nad afroamerikancima.

Nekadašnji kvoterbek San Franciska je u martu 2017. godine napustio taj tim i od tada je bez kluba. Podneo je tužbu protiv NFL-a u kojoj tvrdi da klubovi ne žele da ga potpišu zbog njegovog protesta, a kasnije je zahtev Lige da se žalba odbije odbačen pa će se oni naći u sudnici.

Kapernik je svetu predstavio svoju kampanju preko svojih naloga na društvenim mrežama tako što je preko svoje slike okačio slogan "Veruj u nešto. Čak i ako to zahteva da žrtvuješ sve."

Kolin Kapernik kleči tokom intoniranja himne
Kolin Kapernik kleči tokom intoniranja himne foto: Printscreen/Youtube/Inside Edition

Nedavno je kompanija koja proizvodi sportsku opremu Najk izbacila promotivni video materijal u kojem se on pojavljiuje, pa je Kolin ponovo došao na osude, ovoga puta na društvenim sevaju videi uz natpise #JustBurnIt i #BoycottNike uz koje ljudi spaljuju svoju opremu ovog proizvođača.

Ipak, u njegovu odbranu su stale mnoge poznate ličnosti među kojima su bivši košarkaši Stiv Neš i Spajk Li, glumci Čarli Šin i Suzan Sarandon, muzičari Ti Aj i Kris Braun, čak i bivši predsednik SAD-a Barak Obama, kao i mnogi drugi...

Američki predsednik Donald Tramp je iznova besno komentarisao i prozivao igrače koji su se pridružili Kapernikovom protestu, i čak je tražio da svi koji to rade budu otpušteni.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.