"Orlovi" znaju šta ih čeka u Italiji: Važna je borba za svaki bod!
Foto: Odbojkaški savez Srbije

SP U ODBOJCI

"Orlovi" znaju šta ih čeka u Italiji: Važna je borba za svaki bod!

Svetsko prvenstvo na programu je od 9. do 30. septembra

Objavljeno:

FIVB (Svetska odbojkaška federacija) saopštila je kompletan raspored utakmica, satnicu i sistem takmičenja Svetskog prvenstva za odbojkaše.

Svetsko prvenstvo na programu je od 9. do 30. septembra, a utakmice će biti igrane u Sofiji, Varni i Ruseu u Bugarskoj i Bariju, Bolonji, Firenci, Milanu i Torinu u Italiji. Za razilku od prethodnih prvenstava, ove godine će biti važni ishodi svih pet mečeva prve faze, jer se osvojeni bodovi iz takmičenja po grupama prenose u drugu fazu takmičenja.

Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u C grupi u Bariju sa SAD, Rusijom, Australijom, Kamerunom i Tunisom i u drugu fazu turnira preneće osvojene bodove protiv svih pet selekcija iz grupe, bez obzira na činjenicu što takmičenje nastavljaju samo četiri najbolje ekipe. Plasman u treću fazu izboriće pobednici grupa druge faze, kao i dve najbolje drugoplasirane selekcije iz sve četiri grupe.

Seniori Srbije će prvi meč u C grupi odigrati protiv SAD, u utorak, 12. septembra u 20.30 časova. Dan kasnije sledi duel sa Kamerunom u 20.30, a 14. septembar biće slobodan dan za "orlove". Nakon slobodnog dana, Srbija će 15. septembra igrati protiv Tunisa od 17.00 časova, a u nedelju, 16. septembra protiv Australije od 20.30 časova. Poslednji rival izabranicima Nikole Grbića biće Rusija, 18. sepembra od 20.30 časova.

Sistem takmičenja na Svetskom prvenstvu odbojkaša je takav da se do poslednjeg meča prve faze neće znati sastavi grupa druge faze. U zavisnosti od plasmana, Srbija može u drugoj fazi da igra u Milanu, Bolonji, Sofiji ili Varni. Ukoliko "orlovi" osvoje prvo mesto u grupi, igraće u G grupi, u Sofiji, ako budu drugi putovaće u Varnu i igraće u H grupi. Treće mesto donosi selidbu u Milano, gde će se igrati utakmice E grupe, a četvrto poziciju u grupi F u Bolonji.

Reprezentacija Srbije (Jugoslavije, Srbije i Crne Gore) igrala je do sada devet puta na Svetskim prvenstvima i do sada je osvojila srebro u Tokiju 1998. godine i bronzu u Rimu 2010. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.