Grujić: Još jedna medalja u nizu! Novaković: Pravo finale!
Foto: Kajakaški savez Srbije

SP U kajaku

Grujić: Još jedna medalja u nizu! Novaković: Pravo finale!

Drugo odličje za Srbiju na Svetskom prvenstvu

Objavljeno:

Posle Marka Tomićevića i Milenka Zorića koji su doneli bronzu na 1000 metara, drugo odličje za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Portugaliji doneli su Nebojša Grujić i Marko Novaković.

Oni su bili treći u dvosedu na 200 metara sa vremenom 32.156 sekundi, iza Mađara Marka Balaška i Balaža Birkaša (31.873) i Španaca Saula Kraviota i Kristijana Tora (32.133).

- Još jedna u nizu medalja. Dokazali smo da možemo konstantno da budemo u vrhu. Nijanse su odlučivale. Odskočili su Mađari, za koje se znalo da imaju jaku posadu. Možemo da budemo zadovoljni, ovo je četvrto Svetsko prvenstvo na kom osvajamo medalju – rekao je Nebojša Grujić.

Utiske o trci izneo je i njegov partner Marko Novaković.

- Očekivali smo neizvesnu trku. Ovo je bilo pravo finale. Konkurencija je bila žestoka, plasman među tri najbrža čamca je ostvarenje našeg cilja. Svetska bronza je za nas veliki uspeh i motiv za još bolji rad u narednoj sezoni. Hvala svima koji su bili uz nas i koji nas podržavaju - izjavio je Novaković.

Srpske posade su nastupale u još tri finala i jednom B finalu. U jednosedu na 500 metara, Milica Starović je bila osma sa vremenom 1:52.199. Na istoj distanci u dvosedu sa Kristinom Bedeč, bila je deveta. Devojke su trku završile sa vremenom 1:49.919.

Milica Starović
Milica Starović foto: Kajakaški savez Srbije

U kanuu jednokleku na 200 metara, Nikolina Mijušković je bila osma. Trku je izveslala za 48.087. Finale u jednokleku je bilo prvo seniorsko na svetskim prvenstvima za Mijuškovićevu, devojku koja ima samo 19 godina. U B finalu jednoseda na 1000 metara, Dragan Hančovski je bio osmi sa vremenom 3:40.028.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.