Nova medalja za Tomićevića i Zorića! Bronza iz Portugalije!
Foto: Kajakaški savez Srbije

SP u Kajaku

Nova medalja za Tomićevića i Zorića! Bronza iz Portugalije!

Sedmo odličje u nizu za srpsku posadu

Objavljeno:

Reprezentativci Srbije u kajaku Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili su bronzu u dvosedu na 1000 metara na Svetskom prvenstvu u Montemor Ovelju u Portugaliji.

U izuzetno uzbudljivoj, u finišu i dramatičnoj trci, srpska posada je ostvarila rezultat 3:17.407. Prvi deo trke naš čamac je bio iza vodeće grupe. Nemci Hof i Gros su od starta zauzeli prvu poziciju, čamci Danske i Australije bili odmah iza njih. Srbi su posle 500 metara krenuli u poteru za vodećim čamcima i brzo se pozicionirali među tri najbrža.

U finišu su se Nemci izdvojili i najavlili zlato, a dok su se čamci Srbije i Australije borili za srebro, iz drugog plana su se pojavili Španci Kubeljos i Penja i drugi prošli kroz cilj. Nemačka posada je trku završila prva sa vremenom 3:15.797, a Španci su do srebra stigli u vremenu 3:16.617.

Ovo je sedmo odličje u nizu koje Tomićević i Zorić osvajaju na velikim takmičenjima. Sa Evropskih šampionata imaju zlato iz Beograda (2018), srebro iz Plovdiva (2017) i srebro iz Moskve (2016). Na Svetskim prvenstvima doneli su bronzu iz Milana 2015. godine, zlatni su bili 2017. u Račicama i sada bronzani u Montemor Ovelju. Na Olimpijskim igrama u Riju 2016. bili su srebrni.

Mogla je Srbija da se obraduje još jednoj medalji, ali je parakajakaš Vuk Radovanović Svetsko prvenstvo završio na devetom mestu sa vremenom 48.520 sekundi. U jednosedu na 1.000 metara Marija Dostanić je u B finalu bila šesta sa vremenom 4:19.365 što je u generalnom plasmanu 15. pozicija. U disciplini jednosed na 500 metara, junior Bojan Zdelar je u polufinalu bio sedmi sa vremenom 1:46.658 i tako je završio učešće na debitantnskom prvenstvu sveta za seniore.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.