KOG GOD SPORTA SE UHVATIMO, NAJBOLJI SMO! Srbija osvojila prestižni bejzbol turnir, u finalu stradala Severna Amerika! (FOTO)
Foto: Promo

MA, BRAVO

KOG GOD SPORTA SE UHVATIMO, NAJBOLJI SMO! Srbija osvojila prestižni bejzbol turnir, u finalu stradala Severna Amerika! (FOTO)

Da li je moguće da su ovakve vesti jutros stigle u našu zemlju?!

Objavljeno:

Bejzbol reprezentacija Srbije osvojila je prestižni pozivni turnir "International Baseball Challenge", koji se tradicionalno održava u Americi u Indijani, pobedivši u finalu upravo reprezentaciju Severne Amerike! O ovom uspehu izveštavili su i mediji u Americi, među kojima su The Times i Sports.

Na ovaj način bejzbol reprezentacija Srbije je zabeležila ogroman neočekivani uspeh, a jedino je selektor reprezentacije Momčilo Kojić najavljivao osvajanje titule, ali su to svi razumeli kao sportski optimizam. A počelo je upravo kako je i najavljivano - pobedom protiv reprezentacije Slovačke od 6:2. U polufinalu Srbija je igrala protiv Hrvatske, a srpski tim, ovog puta u najjačem sastavu i sa Kristijanom Bokićem na mestu bacača, u dramatičnom meču pred prepunim tribinama srpskih i hrvatskih iseljenika, slavio je sa 6:4, pobedivši reprezentaciju Hvatske po prvi put u istoriji.

Novine pisale o pobedi Srbije
Novine pisale o pobedi Srbije foto: Promo

U finalu se našla očekivano selekcija Severne Amerike, sastavljena od najboljih koledž igrača koji su nakon završene sezone nastavili da održavaju formu u letnjim profesionalnim ligama. Finale se igralo samo 45 minuta po završetku srpske polufinalne utakmice i srpski tim, iako već iscrpljen od dramatičnog meča, ipak je ostao na visokom nivou igre. Bacač za srpsku reprezentaciju ovoga puta je bio Adam Panajotović i uspešno se nosio sa talentovanim američkim udaračima. Na kraju je ipak bila dominacija srpske ekipe koju niko nije očekivao za konačni rezultat 12:5.

Novine pisale o pobedi Srbije
Novine pisale o pobedi Srbije foto: Promo

24 člana reprezentacije Srbije na terenu su: Danilo Cvijović (kapiten), Vladan Jovanović, Nikola Ignjatović, Slobodan Bogdanović, Alen Pantelić, Aleksandar Milić, Aleksandar Berec, Danijel Kozjak, Bojan Ninić, Dušan Nakić, Dušan Todorović, Nikola Vasić, Stefan Miladinović, Miki Miladinović, Luka Borković, Matt Bulatović, Connor Tomashic (MVP turnira), Dan Phillips, Cal Đurašković, Nikola Hamilton, Bobby Suder, Filip Banjac, Adam Panajotović i Kristijan Bokić. Pored selektora Momčila Kojića, treneri su bili još i Pit Durković i Nik Mitrović.

BONUS VIDEO: Zvižduci za Domagoja Vidu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.