ODMAH ZAVRŠILA SVE: Ivana Španović u finalu Evropskog prvenstva! Milica nije uspela! (FOTO)
Foto: Reuters/michael Dalder

Nije bilo sumnje

ODMAH ZAVRŠILA SVE: Ivana Španović u finalu Evropskog prvenstva! Milica nije uspela! (FOTO)

Norma za finale bila je 6,67 metara

Objavljeno: 12:56h

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović braniće titulu u skoku u dalj osvojenu pre dve godine u Amsterdamu.

Zvezda srpske atletike se plasirala u finale Evropskog prvenstva u Berlinu pošto je u trećoj seriji ostvarila skok od 6,84 metara. Norma za finale bila je 6,67 metara.

U finalu iz treće serije
U finalu iz treće serije foto: (Ap/matthias Schrader)

- Došla sam ovde sa trening kampa sa Maldiva. Prethodnih nekoliko dana uslovi u Berlinu su bili slični onima na Maldivima tako da mi nisu smetali. Navikla sam na visoke temperature i u Srbiji. Veoma sam zadovoljna formom u ovom trenutku na šampionatu. Publika daje podršku takmičarima, ali ja sam od onih takmičara koji pokušavaju da ostanu koncentrisani koliko god je moguće - rekla je Ivana Španović posle plasmana i finale.

U prvoj seriji, Ivana Španović je napravila prestup, a u drugoj je skočila 6,56 metara. Rezultat Španovićeve je bio najbolji u kvalifikacijama. Finale je na programu u subotu, 11. avgusta u 20.05.

Druga srpska predstavnica u skoku u dalj Milica Gardašević nije uspela da se plasira u finale. Šampionka Evrope u konkurenciji juniorki, koja ima samo 19 godina, u prvoj seriji skočila je 6,26 metara, u drugoj 6,00, ali nijedan rezultat nije bio dovoljan za finale.

U bacanju diska, Dragana Tomašević će takođe biti u finalu pošto je u kvalifikacijama bacila hitac od 55,77 metara. Finale je na programu u subotu u 20.25.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.