Jedna Srpkinja nije, ali druga jeste uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva!
Foto: EPA/Srđan Suki

Evropsko prvenstvo u atletici

Jedna Srpkinja nije, ali druga jeste uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva!

Tamara Salaški se u četvrtak bori za ulazak u finale

Objavljeno:

Trećeg dana takmičenja na Evropskom prvenstvu, na startu trke na 400m prva je izašla Maja Ćirić, koja je trčala u prvoj kvalifikacionoj grupi i zauzela osmo mesto rezultatom 53.65s, u ukupnom plasmanu ovaj rezultat nije bio dovoljan za prolazak dalje, te je Maja zauzela 30. mesto.

- Nisu mi smetali vremenski uslovi, iako je ovde veoma toplo. Očigledno da još nisam bila spremna za ovaj nivo. Povrede su me dosta poremetile u pripremnom periodu - rekla je Maja.

Tamara Salaški trčala je u drugoj od četiri kvalifikacione grupe i zauzela četvrto mesto u svojoj grupi rezultatom 52.46s. U polufinale prolazile su prve dve takmičarke iz grupe i šest po plasmanu. Tamarin rezultat bio je 11-ti i ona je uspela da izbori svoj plasman.

- Temperatura je preko 38 stepeni, zaista je jako toplo, ali ovaj rezultat je zadovoljavajući za mene, s obzirom da je približan mom najboljem vremenu koje sam trčala ove sezone. Sutra će polufinale biti predveče, tako da očekujem pun stadion i borbu za finale - rekla je Tamara.

Polufinale na 400m na programu je u četvrtak u 19.50h.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.