EVROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU: Srpskom dvojcu medalja izmakla za dlaku! (FOTO)
Foto: AP

ep u veslanju

EVROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU: Srpskom dvojcu medalja izmakla za dlaku! (FOTO)

Miloš Vasić i Nenad Beđik nisu uspeli da osvoje medalju na Evropskom prvenstvu u veslanju.

Objavljeno: 15:55h

Srpski veslački dvojac, u sastavu Miloš Vasić i Nenad Beđik, zauzeo je danas četvrto mesto u finalu Evropskog prvenstva u Glazgovu.

Vasić i Beđik su finalnu trku završili za šest minuta, 30 sekundi i 74 stotinke.

- Čestitam Vasiću i Beđiku na izvanrednom nastupu u Glazgovu. Izveslali su četiri odlične trke u samo tri dana i postigli sjajna vremena. Mogli su i do medalje, ali ih je postolja definitivno koštala trka više u odnosu na osvajače medalja, pošto su veslali i u repesažu - rekao je trener Nebojša Ilić, prenosi Veslački savez Srbije.

Ilić je dodao da je srpski dvojac pokazao veliki napredak i da veruje da će se u najboljem izdanju pokazati na Svetskom prvenstvu u Plovdivu.

Zlatnu medalju osvojio je dvojac Hrvatske, braća Valent i Martin Sinković. Oni su kroz cilj prošli za 6:26,42. Srebrna medalja pripala je Francuskoj (6:27,40), a bronzana posadi Rumunije (6:29,39).

Kada je reč o ostalim srpskim veslačima, skifista Marko Marjanović plasirao se u finale u kojem će se sutra od 13.15 boriti za evropsko odličje.

Marjanović je u prvoj grupi polufinala zauzeo treće mesto s vremenom 6:58,56.

- Verovao sam da Marjanović ima kvalitet za finale, a plasmanom među šest najboljih skifista je dokazao svetsku klasu. U polufinalu je ispoštovao svaki dogovor, izveslavši sjajnu trku od početka do kraja. Sutra će u finalu biti sve otvoreno i nadam se da može da se umeša u borbu za postolje - rekao je Ilić.

Srpski veslač Marko Marjanović
Srpski veslač Marko Marjanovićfoto: Fonet

Dubl skul Igor Đerić i Aleksandar Filipović nije uspeo da se plasira u A finale, pa će se u nedelju boriti za plasman od sedmog do 12. mesta. Srpski čamac je u prvoj grupi polufinala s vremenom 7:04,44 zauzeo šesto mesto.

U B finalu četveraca, Miloš Stanojević, Aleksandar Filipović, Viktor Pivač i Martin Mačković, bili su peti s vremenom 6:12,08i, pa su u ukupnom plasmanu zauzeli 11. mesto.

Ženski dvojac Nataša Zarić i Jovana Arsić svoje učešće na šampionatu u Glazgovu završio je na devetom mestu

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.