Vučić citirao Prlainovića i Mandića, pa poručio: Vi Srbiji uvek donosite najviše! Očekujem da vratite titulu svetskih prvaka!  (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

Predsednik Srbije pozdravio vaterpoliste

Vučić citirao Prlainovića i Mandića, pa poručio: Vi Srbiji uvek donosite najviše! Očekujem da vratite titulu svetskih prvaka! (FOTO) (VIDEO)

Predsednik Srbije je najavio ulaganje u infrastrukturu i pomoć VSS-u i zahvalio im se za sve što rade za Srbiju

Objavljeno: 15:07h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je primio vaterpoliste koji su u subotu po četvrti put uzastopno postali prvaci Evrope u Barseloni, pobedom nad Španijom u finalu.

- Želim da se zahvalim našim vaterpolistima, selektoru, Vaterpolo savezu Srbije. Nisam naučio govore koji su mnogo lepi. Vi ste ljudi koji ste Srbiji uvek donosili najviše. Da citiram Prlainovića i Mandića, gde god srpski narod da živi, hvala svima koji ste se toliko srčano borili, za crveno-plavo-beli dres. To je uvek u glavi i vašem srcu. Hvala vam što ste najbolji - rekao je Vučić u svom obraćanju.

Predsednik Srbije je izjavio da očekuje da vaterpolisti ponovo postanu šampioni sva tri najveća takmičenja, a to podrazumeva povratak titule prvaka sveta.

Aleksandar Vučić se zahvalio vaterpolistima u ime nacije
Aleksandar Vučić se zahvalio vaterpolistima u ime nacije foto: Filip Plavčić

- Vaša priča je priča o pobedničkom mentalitetu, a to je nešto što mi u Srbiji nismo naučili. Doneli ste ogromnu radost i ne znam da li ćete to moći da osetite večeras na prijemu, ali doneli ste ogromnu radost našoj zemlji. Posebno u trenucima kada nije lako biti Srbin i državljanin Srbije. Ne mislim na ekonomski deo, već na ono što se trenutno zbiva. Očekujemo da ponovo budemo svetski prvaci, da vratimo titulu svetskog prvaka i sačuvamo titulu olimpijskog pobednika - rekao je Vučić.

On je još jednom najavio da će država izdvojiti finansijska sredstva za pomoć Vaterpolo savezu koja će otići i za pomoć klubovima, ali i za renoviranje bazena u Vrnjačkoj banji.

Aleksandar Vučić je najavio novčanu pomoć Vaterpolo savezu i pojačanje infrastrukture
Aleksandar Vučić je najavio novčanu pomoć Vaterpolo savezu i pojačanje infrastrukture foto: Filip Plavčić

- Doneli smo odluku da pokrijemo bazen u Vrnjačkoj Banji. Vaterpolo savezu ćemo dati više novca nego do sada. Da mogu normalno da rade i da se normalno razvijaju. Ako budete imali kakvu ideju šta je to što mi kao država možemo da pomognemo, tu smo. Mi smo tu da pomognemo Vaterpolo savezu, a Vaterpolo savezu da pomognu klubovima. Hvala i vašim porodicama, želim da se zahvalim što su sve vreme bili uz vas - rekao je Vučić.

U ime igrača i stručnog štaba, njemu se zahvalio kapiten Filip Filipović koji mu je i dao kapicu i loptu na poklon.

Aleksandar Vučić je dobio na poklon kapicu i loptu od vaterpolo reprezentativaca
Aleksandar Vučić je dobio na poklon kapicu i loptu od vaterpolo reprezentativaca foto: Filip Plavčić

- Želim da se u ime ekipe i stidljivog stručnog štaba zahvalim na divnom prijemu. Svoje reči smo pokazali u bazenu, svoja dela smo pokazali u vodi. Pokazali smo kako se igra i kako se brane boje naše zemlje. Hvala predsedniče na ukazanoj pomoći i na svemu što ćete uraditi za naš sport i reprezentaciju. Jedino što mogu da obećam da će se momci potruditi da opravdaju vaše poverenje i sredstva koja ćete uložiti.

Za zlatne vaterpoliste, ali i za Olgu Danilović koja je osvojila prvu WTA titulu biće organizovan tradicionalni doček na Balkonu Skupštine grada večeras od 20.15.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.