HAMILTON SIGURAN NA HUNGARORINGU! Nova pobeda šampiona! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

FORMULA 1

HAMILTON SIGURAN NA HUNGARORINGU! Nova pobeda šampiona! (FOTO) (VIDEO)


U šampionatu Formule 1 sledi pauza od mesec dana, a prvenstvo se nastavlja trkom za Veliku nagradu Belgije

Objavljeno: 18:32h

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske u Budimpešti i na 24 boda uvećao prednost u generalnom plasmanu nad Sebastijanom Fetelom iz Ferarija, koji je zauzeo drugo mesto.

Aktuelni svetski prvak je ostvario 67. pobedu u karijeri, petu u sezoni, a šestu na Hungaroringu. On je vodio od početka do kraja i bez problema je ostvario važnu pobedu u borbi za titulu. Pobedio je rezultatom sat, 37 minuta, 16,427 sekundi.

Drugo mesto zauzeo je Sebastijan Fetel iz Ferarija sa 17,123 sekunde zaostatka, a treći je bio njegov klupski kolega Kimi Raikonen sa zaostatkom od 20,101 sekundi.

Četvrti je bio Danijel Rikardo iz Red Bula, nakon što je u poslednjem krugu obišao Valterija Botasa iz Mercedesa, a šesto mesto zauzeo je Pjer Gasli iz ekipe Toro Roso.

Bodove su još osvojili Kevin Magnusen iz Hasa, Fernando Alonso iz Meklarena, vozač Renoa Karlos Sainc i Roman Grožan iz ekipe Has.

Hamilton je dobro startovao sa pol pozicije, sačuvao je prvo mesto ispred klupskog kolege Botasa, dok je Fetel obišao Raikonena i preuzeo treće mesto. Dobro je startovao i Maks Verstapen iz Red Bula koji se popeo za dva mesta na peto, dok je Gasli bio šesti, a Magnusen sedmi.

Hamilton je polako uvećavao prednost, a pojedini vozači imali su problema sa bolidom, prvo je odustao Šarl Lekler iz Zaubera, a u šestom krugu Verstapen je morao da parkira bolid pored staze zbog problema sa motorom.

Hamilton prolazi kroz cilj
Hamilton prolazi kroz ciljfoto: EPA/Zsolt Czegledi

Na Hungaroringu je bila visoka temperatura, a posebno na stazi, a u 11. krugu Raikonen se putem radija požalio da mu ekipa nije napunila flašicu sa vodom.

Do 13. kruga Hamilton je imao 5,5 sekundi prednosti nad Botasom, a Rikardo je u međuvremenu popravljao poziciju pa je u 14. krugu zauzimao osmo mesto, iako je krenuo sa 12.

U 15. krugu Raikonen je išao na zamenu guma, zadržao se nešto duže, pa se na stazu vratio iza Magnusena, na šesto mesto. Krug kasnije u boks je otišao i Botas a na stazu se vratio kao četvrti, iza Gaslija. Raikonen je u 17. krugu obišao Magnusena, a Botas je krug kasnije obišao Gaslija.

Hamiltom pozdravlja publiku
Hamiltom pozdravlja publikufoto: Reuters

Rikardo je dobro vozio i posle velike borbe obišao je Magnusena u 22. krugu za šesto mesto.

Hamilton je u 25. krugu otišao na zamenu guma i vratio se iza Fetela. Fetel nije išao u boks pa je uvećavao prednost nad Britancem, dok je Raikonen smanjio zaostatak za trećeplasiranim Botasom na 1,2 sekunde.

Raikonen je u 29. krugu otišao u boks i vratio se kao peti na stazu, a zatim je, prvi put u trci na zamenu guma otišao i njegov klupski kolega Fetel, zadržao se duže nego što je predviđeno i vratio se iza Botasa, na treće mesto.

Hamilton je posle toga sigurno čuvao vođstvo ispred Botasa (11,4 sekunde) i Fetela, a u 51. krugu na snazi je bilo virtuelno vozilo bezbednosti, pošto se Stofel Vandorn zaustavio pored staze.

Ubrzo je trka nastavljena, a 12 krugova pre kraja Hamilton je stekao 15,7 sekundi prednosti nad Botasom.

Pobedničko postolje na Hungaroringu
Pobedničko postolje na Hungaroringufoto: Reuters

U 65. krugu Fetel je napao Botasa i obišao ga je, a zatim ga je Finac zakačio i oštetio prednje krilo, posle čega je pao na četvrto mesto.

Dva kruga pre kraja Rikardo je sa spoljne strane pokušao da obiđe Botasa, vozač Mercedesa mu nije ostavio prostor i izbacio ga je na kratko sa staze. Obojica su zadržali pozicije, a zatim su iz Mercedesa savetovali Botasu da prepusti poziciju Rikardu.

Rikardo je u poslednjem krugu obišao Botasa i zauzeo četvrto mesto, a sudije će posle trke istražiti incident.

U šampionatu Formule 1 sledi pauza od mesec dana, a prvenstvo se nastavlja trkom za Veliku nagradu Belgije.

BONUS VIDEO: AUUU! NEĆETE VEROVATI SOPSTVENIM OČIMA! Ovo je najluđi koš koji ste ikada videli!

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.