Sa Hrvatima je uvek više od sporta! Ali nije kao što je bilo posle rata i hvala Bogu da je tako!
Foto: Dado Đilas

Veruje u naše

Sa Hrvatima je uvek više od sporta! Ali nije kao što je bilo posle rata i hvala Bogu da je tako!

Legendarni bivši reprezentativac se prisetio nekih ranijih duela sa Hrvatima

Objavljeno:

Finale pre finala, kako svi najavljuju okršaj između Srbije i Hrvatske u polufinalu Evropskog prvenstva, na programu je od 20.30.

"Delfini" i "barakude" po ko zna koji put u direktno sudaru se bore za osvajanje medalje, ali ovog puta to neće biti borba za zlato, već samo za mesto u finalu.

Posle godina dominacija srpskih vaterpolista sada je slika nešto izmenjena, jer smo izgubili poslednja tri duela, a osim što je reč o meču dve najbolje vaterpolo ekipe na svetu, ovaj meč tradicionalno uvek sa sobom nosi i posebnu vrstu tenzije.

Danilo Ikodinović je govorio o derbiju između Srbije i Hrvatske
Danilo Ikodinović je govorio o derbiju između Srbije i Hrvatske foto: Dragana Udovičić

- Ovo polufinale je, što bi se reklo, klasik i večiti derbi. Sada da li je ovo finale pre finala... Najbolje četiri ekipe su zaista stigle do polufinala – Srbija, Hrvatska, Španija i Italija, pa ne bih bio baš toliko slobodan da kažem da je ovo finale pre finala. Za nas možda jeste jer je svaki naš duel sa Hrvatima više od sporta, iako više i nema takvog tipa naboja. 'Izduvalo' se to malo, nije kao što je nekad bilo. Pre svega u vremenu posle rata, ali Bogu hvala da je tako. Vidite izjave obe strane i sami, svi se znaju mnogo dugo i, pre svega, drugari su i prijatelji. Opet, naravno, ja verujem da smo mi ti koji idu u finale - rekao je nekadašnji vaterpolista Danilo Ikodinović na "Prvoj".

Sa Hrvatima za finale Evropskog prvenstva! Srpski vaterpolisti imaju priliku da se osvete za poraz na prošlogišnjem Svetskom prvenstvu, a kvota na njih je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za EP u vaterpolu.

Daču pamtimo kao strelca onog čuvenog gola protiv Hrvata u poslednjim sekundama meča na Svetskom prvenstvu 1998. godine kojim nas je spasao poraza.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.