Savić optimista: Nadamo se medalji i na ovom prvenstvu Evrope!
Foto: Printscreen/Facebook/Jaci od straha

Skupljači medalja

Savić optimista: Nadamo se medalji i na ovom prvenstvu Evrope!

Reprezentacija Srbije prvu utakmicu na prvenstvu Evrope igraće protiv Rumunije 16. jula od 20.30, a Savić je rekao da će taj meč poslužiti za "probijanje leda"

Objavljeno: 19:15h

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da tradicija ovog sporta u Srbiji nameće da na predstojećem Evropskom prvenstvu ekipa razmišlja samo o osvajanju medalje.

- Sve je otvoreno i kao do sada, poslednjih godina favoriti su isti. Tradicija srpskog vaterpolo nam nalaže da razmišljamo samo o medaljama, pa se tako nadamo da ćemo i sa ovog prvenstva da se vratimo sa medaljom - rekao je Savić novinarima u Sportskom centru "Milan Gale Muškatirović".

Vaterpolo reprezentacija Srbije danas će putovati na Evropsko prvenstvo u Barseloni, gde će igrati u Grupi D protiv selekcija Rumunije, Rusije i Slovačke.

- Realno gledano, samo na papiru imamo laku grupu i to nam daje prostora da produžimo pripremni period. Definitivno će 24. jul za nas biti 'dan D', kada ćemo igrati protiv Mađarske ili Italije u četvrtfinalu. Četvrtfinale je najbitnija utakmica na prvenstvu, kao i u svakom sportu i stoga nemamo pravo na kalkulacije, nastupićemo u najjačem sastavu - rekao je Savić.

Reprezentacija Srbije prvu utakmicu na prvenstvu Evrope igraće protiv Rumunije 16. jula od 20.30, a Savić je rekao da će taj meč poslužiti za "probijanje leda".

- Potom sledi meč protiv Rusije, koja je jedna nepoznanica i siguran sam da može da iznenadi mnoge ekipe na ovom prvenstvu, ali ne i nas, dok je Slovačka verovatno najslabiji rival u grupi - rekao je on Savić se zahvalio novinarima koji su u SC na Dorćolu došli u velikom broju.

- Ovo je prvi put u poslednjih 10 godina da imamo ovakav ispraćaj. Naravno, Vaterpolo savez Srbije je ovim potezom napravila odličan potez - rekao je on.

Upitan šta očekuje od ženske vaterpolo reprezentacije na predstojećem EP, Savić je rekao da bi plasman među osam ekipa bio veliki uspeh.

- Nadamo se da že ženska ekipa imati dobre utakmice u grupi i da će uspeti da prođe među osam, što bi bio veliki uspeh. Na svetskom nivou u vaterpolu postoji sedam-osam ekipa koje su nedodirljive, a nadam se da ćemo i mi dođi do te druge faze - rekao je Savić.

Kapiten reprezentacije Filip Filipović rekao je da ekipa na EP u Barseloni putuje sa željom da osvoji trofej, a ne da ga odbrani.

- Što smo imali pritiska - imali smo... Naučili smo da se nosimo s tim. Niko na ovu ekipu ne gleda kao četvorostrukog uzastopnog prvaka, već kao ekipu koja želi da osvoji prvenstvo, a ne da ga brani. Kao i svake druge godine, mi se borimo za zlato, a da li ćemo ove godine uspeti u tome, ne znam, videćemo - rekao je Filipović.

On je rekao da ekipa - ne želi da obmanjuje javnost - i dodao da ekipa - ide po medalju -

Filipović je rekao da "uslovno lakša grupa" može biti otežavajuća okolnost, jer koliko pomaže, može i da odmogne, s obzirom na to da "neće biti pravih rivala u grupi".

- To može da nam oteža, jer nećemo imati prave utakmice sve do četvrtfinala... Eventualno bi Rusija mogla biti pravi test - rekao je on.

Evropsko prvenstvo biće održano od 14. do 28. jula u Barseloni.

Posle Evropskog prvenstva u Beogradu, Svetskog u Budimpešti i Olimpijskih igara u Riju "UNIQA" ostaje zvanično osiguranje vaterpolo tima i na putu do Evropskog prvenstva u Barseloni.

Višegodišnja podrška ove kompanije srpskim vaterpolistima urodila je brojnim uspesima, medaljama, kao i velikim ugledom srpskog vaterpola i vaterpolista na svetskoj sceni.

Generacija koja sada, uz pomoć "UNIQA" osiguranja, odlazi na Evropsko prvenstvo najtrofejnija je generacija srpskih sportista, a u Barseloni će pokušati da četvrti put uzastopno osvoji titulu šampiona.

BONUS VIDEO: Novinari Espresa u epizodi "Valjati se kao Nejmar"

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.