STIŽU NAM LEPE VESTI IZ VSS: Besplatno za vaterpolo reprezentaciju na Banjici!
Foto: Fonet

tako treba!

STIŽU NAM LEPE VESTI IZ VSS: Besplatno za vaterpolo reprezentaciju na Banjici!

Radi daljeg razvoja i unapređenja vaterpola i uspešnih priprema za predstojeća svetska i evropska takmičenja, sve reprezentativne selekcije Srbije moći će da treniraju na Banjici od 9 do 12 sati i od 19 do 22 sata, svaki dan

Objavljeno:

Vaterpolo reprezentacija Srbije moći će besplatno da koristi zatvoreni olimpijski bazen na Banjici, zahvaljujući sporazumu Vaterpolo saveza i opštine Voždovac.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Viktor Jelenić zahvalio je opštini Voždovac i sportskom centru Banjica što su im pružili priliku da imaju šest sati dnevno termine priprema za sve reprezentativne selekcije. To je velika stvar i velika ušteda sa savez koji se već godinama bori sa dugovima, podvukao je on.

- Savez troši velika sredstva na pripreme reprezentativnih selekcija i ovo će nam omogućiti da lakše dišemo - rekao je Jelenić novinarima.

Generalni sekretar saveza Nemanja Marijan rekao je da je Voždovac prepoznao žnačaj vaterpolo reprezentacije koja godinama osvaja najsjajnija odličja, a koja će sada imati gde da trenira bez pritisaka, velikih troškova i u obimu koji im je potreban da nastave da osvajaju medalje.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić rekao je da se Savez početkom maja obratio Ustanovi sportski centar Voždovac sa molbom za obezbeđenje termina za reprezentaciju Srbije u svim kategorijama u zatvorenim bazenima.

Opština je, kao osnivač ustanove, 1. juna jednoglasno donela odluku da se molba usvoji i obezbede besplatni termini i priprema svih selekcija za dalja takmičenja.

- Hvala im što su prepoznali da možemo da im pomognemo da i dalje osvajaju medalje i nadam se da će se taj trend nastaviti i kad krenu ovde da treniraju - rekao je Savić.

On je naveo da opština nije rukovodila bazenima na Banjici u proteklih 25 godina, a da je 2016. godine doneta konačna presuda Apelacionog suda da bazeni na Banjici pripadaju opštini, odnosno gradu Beogradu, nakon čega se opština sa Gradom dogovorila o upravljanju centrom na 20 godina.

- Nadam se da ćemo ovime poboljšati psihofizičke sposobnosti naših najmlađih stanovnika. Opština će doneti odluku da sve osnovne škole i vrtići mogu besplatno da koriste te bazene, a to ćemo uraditi i za najstarije sugrađane - rekao je Savić.

Radi daljeg razvoja i unapređenja vaterpola i uspešnih priprema za predstojeća svetska i evropska takmičenja, sve reprezentativne selekcije Srbije moći će da treniraju na Banjici od 9 do 12 sati i od 19 do 22 sata, svaki dan. Već sutra ujutru prvi trening na Banjici imaće ženska omladinska vaterpolo reprezentacija.

BONUS VIDEO: Joga Bonito urednika fotografije Espresa

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.