CRVENI ALARM ZA ŽENSKU ODBOJKU: Srbija je prvak Evrope, a šampion mora da odustane od igranja u Ligi šampiona?!
Foto: Beta

Situacija je ozbiljna

CRVENI ALARM ZA ŽENSKU ODBOJKU: Srbija je prvak Evrope, a šampion mora da odustane od igranja u Ligi šampiona?!

Vizura ima velikih problema da sklopi finansijsku konstrukciju za sledeću godinu kako bi igrača u najjačem klupskom takmičenju

Objavljeno:

Tužne vesti stižu iz Vizure, petostrukog uzastopnog šampiona Srbije u konkurenciji odbojkašica, koji će možda morati da se odrekne igranja u Ligi šampiona naredne sezone.

Klub koji godinama dominira u domaćoj odbojci i jedini je siguran predstavnik Srbije u grupnoj fazi Lige šampiona za sledeću sezonu, ima velikih problema da sklopi finansijsku konstrukciju zbog čega je igranje u elitnom takmičenju dovedeno pod znak pitanja.

Odbojkašice Vizure su petostruke uzastopne šampionke Srbije
Odbojkašice Vizure su petostruke uzastopne šampionke Srbijefoto: Beta

Prema pisanju "Blica" Vizura nije dobila ni dinara od državnih i sportskih institucija, iako beleži ogromne uspehe i na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Ni Odbojkaški savez Srbije nije dodelio nikakva novčana sredstva klubu, dok je jedino od grada Rume, u kome igra svoje mečeve dobio 2 miliona dinara, ali to nije dovoljno da se pokriju troškovi igranja u Ligi šampiona, koji iznose minimum 10 miliona dinara.

Državne i sportske institucije uopšte ne pomažu finansijski Vizuri
Državne i sportske institucije uopšte ne pomažu finansijski Vizurifoto: Beta

- Igranje Vizure u Rumi, na našem terenu i u našoj hali, nadam se da se ne dovodi u pitanje. Vizura dobija na godišnjem nivou dva miliona dinara, ali mi ćemo pokušati sve da animiramo strane kompanije koje su došle u opštinu Ruma da svojim novcem pomognu Vizuri kroz sponzorstvo. Vizura je nama potrebna, kako bi i dalje promovisala grad Rumu u Evrop i Srbiji - rekao je za "Blic"Slađan Mančić, predsednik opštine Ruma.

Ne moramo ni da vam naglašavamo kakav bi to udarac i tragedija bila za srpsku odbojku i sport kada naš šampion ne bi mogao da nastupa sledeće godine u najjačem klupskom takmičenju Evrope.

BONUS VIDEO: Grobari pevaju "Ti si Zvezdin četnik Omiću"

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.