SAGA SE NASTAVLJA! Reprezentacija Kosova ipak stiže u Novi Sad, ali sa jednom važnom promenom!
Foto: AP

DOBILI SMO ŠTA SMO HTELI?

SAGA SE NASTAVLJA! Reprezentacija Kosova ipak stiže u Novi Sad, ali sa jednom važnom promenom!

Da li ste očekivali ovo posle prethodnih navoda?!

Objavljeno:

Karate reprezentacija takozvanog Kosova ove srede je krenula ka Srbiji na Evropsko prvenstvo u karateu, koje se održava u Novom Sadu, ali je vraćena sa granice. Ipak, u poslepodnevnim satima je ponovo krenula ka našoj zemlji, ali ovoga puta bez nacionalnih obeležja, preneo je N1.

Predsednik Karate saveza Kosova Ismet Krasnići za ovu televiziju je istakao da je Međunarodna karate federacija razgovarala sa srpskom i kosovskom, a da je Ministarstvo unurtrašnjih poslova Srbije zahtevalo da sportisti iz naše južne pokrajine doputuju bez obeležja.

- Svi zahtevi koje smo dobili od Karate federacije Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova su ispunjeni - od imena prisutnih igrača, sudija do pratećeg osoblja. Njihov zahtev je bio da mi dokumente pošaljemo 48 sati ranije, dok smo mi to poslali tri dana ranije od zahtevanog - istakao je Krasnići.

On je dodao da Evropska karate federacija nije poslala nijedan dopis o tome da karatisti sa Kosova neće moći da učestvuju.

- Nikada nije bilo uslova. Mi smo rekli da ukoliko nekome smeta kosovska zastava onda možemo sve zastave da uklonimo kako bi bili svi ravopravni samo da prisustvujemo, a ne da se prave izuzeća samo za Kosovo imajući u vidu da smo mi redovna članica Evropske karate federacije i Međunarodne federacije po svim ravnopravnim uslovima - zaključio je Krasnići za N1.

Podsetimo, Evropsko prvenstvo u karateu održaće se od 10. do 12. maja u novosadskoj hali "Spens".

BONUS VIDEO: Delije na meču Zvezda - Spartak uprkos zabrani

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.