OD ZLATA DO BLATA: Bio je svetski prvak, a sad je izbačen na 20 godina iz sporta zbog nameštanja mečeva! (FOTO)
Hapšenje, Foto: Profimedia

Šta mu je to trebalo?

OD ZLATA DO BLATA: Bio je svetski prvak, a sad je izbačen na 20 godina iz sporta zbog nameštanja mečeva! (FOTO)

Od njega su napravili primer, tako da nikome drugome više to ne padne na pamet

Objavljeno:

Izgleda da u svetu sporta definitivno postoje dvostruki aršini, a novi dokaz za to su suspenzije dva igrača badmintona, koji su drakonskih kažnjeni. I dok se u mnogo popularnijim sportovima koji imaju globalno pokriće, non-stop dešavaju skandali i nameštaljke koje retko kada budu sankcionisane na pravi način, sve se češće srećemo sa ovakvim slučajevima u "manje" bitnim sportovima.

Naime, dva igrača badmitona iz Malezije, 31-godišnji Tan Čun Seang i bivši juniorski prvak sveta, 25-godišnji Zulfadli Zulkifli, neće moći da se bave ovim sportom 15, odnosno 20 godina.

Zulfadli Zulkifli
Zulfadli Zulkiflifoto: Reuters

Za njih je utvrđeno da su u periodu od 2013. do sada namestili veliki broj mečeva, pa u pomenutom vremenskom rasponu neće moći da se takmičarski bave badmintonom, ali ni da budu treneri, sudije, niti da vrše bilo kakve funkcije unutar tog sporta.

Za Tana, koji mora da plati 15.000 američkih dolara, je posle prijave jednog takmičara kome su ponudili nameštanje rezultata, utvrđeno da je napravio 26 prestupa tokom karijere, a njegov mladi kolega čak 31.

Izgleda da je novac postao opravdanje za sve, ali bi bilo lepo da se ovakva praksa prenese i na "bele medvede" sporta koji već decenijama unazad rade šta im je volja, dajući tako užasan primer drugima.

BONUS VIDEO: Novak Đoković na druženju sa novinarima - 3

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.