STIŽEMO U NOVI SAD! Sportisti s Kosova pod svojom zastavom dolaze na Evropsko prvenstvo u Srbiji!
Novi Sad je domaćin Evropsko prvenstva u karateu na kome se očekuje učešće i sportista sa Kosova, Foto: Beta / Dragan Gojić / AP

Dolaze sa 13 takmičara

STIŽEMO U NOVI SAD! Sportisti s Kosova pod svojom zastavom dolaze na Evropsko prvenstvo u Srbiji!

Oni poručuju da su u finišu priprema za učešće na šampionatu "starog kontinenta"

Objavljeno: 09:58h

U kosovskoj karate federaciji ističu da su spremni za učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Novom Sadu i da je seniorska selekcija završila glavni deo priprema za takmičenje.

Generalni sekretar Nazmi Gaši je za "Radio televiziju Kosova" rekao da je Karate federacija Kosova punopravni član Evropske karate unije i da, kao i svaka druga federacija, ima apsolutno pravo da učestvuje na evropskom prvenstvu.

- Sve je spremno za naše učešće na Evropskom prvenstvu, pripreme seniorske selekcije se privode kraju i mi ćemo u Novi Sad putovati sa 13 takmičara, a kompletna ekspedicija brojaće oko 30 članova. Mislim da se bez razloga podiže tenzija, ovo je sport i ne vidim nijedan razlog da se naša reprezentacija, kao i sve druge selekcije, ne nađe na prvenstvu. Uostalom naši karatisti se često sreću sa takmičarima iz Srbije i dobro se poznajemo - ističe Gaši.

53. evropski šampionat za seniore u borbama i katama u Novom Sadu biće održan od 9. do 13. maja a kako ističu u Karate savezu Vojvodine kao suorganizatoru prvenstva očekuje se učešće preko 2.000 takmičara iz skoro svih evropskih federacija.

BONUS VIDEO: UMALO DA MU JE ODŠRAFI! Loptica od 155 km/h ga udarila u PRAVO U GLAVU!

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.