FANTASTIČAN REZULTAT! Srbija uzela bronzu na Svetskom prvenstvu u hokeju!
Foto: Savez hokeja na ledu / Facebook

BRAVO!

FANTASTIČAN REZULTAT! Srbija uzela bronzu na Svetskom prvenstvu u hokeju!

Velika borba sa srećnim krajem po naše "oklopnike" viđena je za kraj planetarnog šampionata

Objavljeno:

Reprezentacija Srbije uspela je da osvoji bronzano odličje na Svetskom prvenstvu Druge divizije A grupe u holandskom Tilburgu.

U poslednjem kolu naša selekcija je savladala Island sa ubedljivih 5:2 (1:1, 2:0, 2:1) i tako overila treće mesto. Za Srbiju je ovo bio treći trijumf na ovom truniru, a prethodno su savladane reprezentacije Belgije i Kine.

Velika borba sa srećnim krajem po naše "oklopnike" viđena je za kraj planetarnog šampionata. Povela je Srbija u 11. minutu golom Cvika, ali je Olafson ubrzo uzvratio i poravnao na 1:1 samo nekoliko sekundi kasnije.

Hokejaška reprezentacija Srbije
Hokejaška reprezentacija Srbije foto: Promo

Međutim, druga deonica u potpunosti je pripala našim hokejašima! Furioznu seriju započeo je Petar Novaković na asistenciju Dominika Crnogorca u 33. minutu, da bi u 39. Marko Sretović uvećao prednost na 3:1.

Fantastično su igrali srpski hokejaši i u trećoj trećini u kojoj su osigurali trijumf. Najpre je Luković u 51. minutu zatresao mrežu, da bi u 56. Crnogorac stavio tačku na pobedu i još jednu sjajnu partiju naših momaka. U samom finišu je samo Johaneson postavio konačnih 5:2, ali nije mogao da ugrozi slavlje srpskih hokejaša.

Srbija - Island 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

Strelci za Srbiju: Cvik (u 11. minutu), Novaković (u 33. minutu), Sretović (u 39. minutu), Luković (u 51. minutu), Crnogorac (u 56. minutu). Strelci za Island: Olafson (u 12. minutu), Johanson (u 59. minutu).

SRBIJA: Ranković, Mitić, Luković, Ilić, Sabadoš, Bjelogrlić, Brkušanin, Crnogorac, Podunavac, Vučurević, Sretović, Cvik, Anić, U. Novaković, P. Novaković, Kerezović, Đumić, Vukićević, Subotić, Čengeri, Radosavljević, Mirković.

ISLAND: Hedstrom, Valdimarson, Palson, Einarson, Sigurdson, Orongan, Leifson, Anderson, Jonson, Sigrunarson, Johaneson, Mikaelson, Torstenson, Jakobson, Indus, Olafson, Kristinson, Knutson, Atlason, Sverison, Johanson, Gudnason.

BONUS VIDEO: UMALO DA MU JE ODŠRAFI! Loptica od 155 km/h ga udarila u PRAVO U GLAVU!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.