LUDNICA U FORMULI 1! Sudar timskih kolega, Hamilton pobedio prvi put u sezoni, ali tek posle pucanja gume pred sam cilj! (VIDEO)
Foto: Reuters

NAJBRŽI CIRKUS

LUDNICA U FORMULI 1! Sudar timskih kolega, Hamilton pobedio prvi put u sezoni, ali tek posle pucanja gume pred sam cilj! (VIDEO)

Veliki povratak britanskog genija

Objavljeno: 16:38h

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Azrbejdžana u Bakuu.

Hamilton je u haotičnoj trci u Bakuu ostvario prvu pobedu u sezoni, ukupno 63. u karijeri. On je osvojio prvo mesto nakon što je njegovom klupskom kolegi Valteriju Botasu pukla guma tri kruga pre kraja.

Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Kimi Raikonen, a treći je bio Serhio Perez iz Fors Indije.

Četvrto mesto zauzeo je Sebastijan Fetel iz Ferarija, peti je bio Karlos Sainc iz Renoa, a šesti Šarl Lekler iz Zaubera. Bodove su još osvojili vozač Meklarena Fernando Alonso, Lens Strol iz Vilijamsa, Stogel Vandorn iz Meklarena i vozač ekipe Toro Roso Brendon Hartli.

Sa druge strane, pred sam kraj tada vodeći Vateri Botas doživeo je peh usled pucanja desnog točka i tako je ostao bez trijumfa.

Pre toga se dogodilo nešto nesvakidašnje, jer je došlo do sudara timskih kolega. Vozači Red Bula Maks Ferštapen i Danijel Rikardo su imali kontakt u 12. krugu, a u 40. je Rikardo pokušao da ga zaobiđe i umesto toga se zakucao u timskog kolegu, pa su obojica završila bez plasmana.

Aktuelni svetski šampion Hamilton je preuzeo prvo mesto u šampionatu i sada ima tri boda više od Fetela.

Naredna trka u šampionatu na programu je 13. maja za Veliku nagradu Španije.

BONUS VIDEO: Fanovi dočekali Novaka u Barseloni

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.