HRVAT NA KLUPI SRBIJE? Pristao bih i za manje pare od onih koje mi nude!
Nenad Kljaić legenda jugoslovenskog i hrvatskog rukometa, Foto: Printscreen/Youtube/Sport Klub

Šta vi mislite o tome?

HRVAT NA KLUPI SRBIJE? Pristao bih i za manje pare od onih koje mi nude!

Legendarni bivši rukometaš, a sada uspešni trener kaže da se ne plaši reakcija ni u Hrvatskoj, ni u Srbiji kada bi dobio ponudu da vodi "Orlove"

Objavljeno:

Rukometna reprezentacija Srbije i dalje je bez selektora, a za tu poziciju se sada otvoreno ponudio jedan od najlegendarnijih hrvatskih rukometaša i trenera, Nenad Kljaić.

Izlišno je govoriti uopšte o igračkoj, a potom i trenerskoj karijeri čuvenog Nene, ali dovoljno je pomenuti da je bio olimpijski šampion i da je dva puta sa Zagrebom osvajao Kup šampiona i jednom Superkup Evrope.

On je u razgovoru za "Sport klub" govorio o trenutnom stanju rukometa u regionu, a posebno se osvrnuo na selekciju Srbije koja je razočarala na poslednjem Evropskom prvenstvu.

Rukometna reprezentacija Srbije je doživela debakl na Evropskom prvenstvu
Rukometna reprezentacija Srbije je doživela debakl na Evropskom prvenstvufoto: Reuters

Kako je sam priznao, on je razgovarao sa ljudima iz našeg Rukometnog saveza, i prema sopstvenim rečima, rado bi pristao da vodi srpsku selekciju.

- Vodio sam neformalne razgovore sa nekim ljudima. Što se mene tiče ja bih vrlo rado prihvatio da sednem na klupu Srbije, čak i za menje finansijske uslove nego što dobijam u drugim državama s obzirom na to da mnogo vremena provodim u Beogradu. Mislim da bi moglo nešto da se uradi - rekao je Kljaić.

Njegov angažman bi sigurno izazvao reakcije i to uglavnom negativne u obe države, ali njemu to ne bi smetalo.

Nenad Kljaić je bio selektor i Saudijske Arabije
Nenad Kljaić je bio selektor i Saudijske Arabijefoto: Reuters

- Ja sam Hrvat i pitanje je kako bi ljudi ovde prihvatili da Hrvat vodi Srbiju. Ja ne bih imao problem, znam da bi me prozivali i u Hrvatskoj, ali ja sam profesionalac. Mislim da rukovodstvo RSS može da obezbedi određen novac koji bi mene zadovoljio. Ipak, ne zavisi od mene, već od drugih faktora.

U igrački kadar i potencijal "Orlova" je veoma dobro upoznat, ali zna i gde su prethodni selektori najviše grešili.

- Srbija je uvek imala dobre igrače, još u mojoj generaciji, i sa obzirom na potencijal čudi me da nije imala više uspeha. Malo mi je glupo da kritikujem, ali problem je oko rukovođenja saveza, oko rada i izbora trenera. Gledao sam treninge mnogih srpskih trenera i smatram da u jednom delu mnogo kaskaju za trenerima iz Slovenije i Hrvatske koji više prate nove trendove. Mnogo toga se promenilo u metodici treninga, a ovde čujem priče "mi radili tako pa moraju i oni". Dugotrajna trčanja su bespotrebna, daju konta efetak, takođe ni dugi treninzi ne daju željeni efekat. Možda nemam dobru sliku, ali utisak je da Srbija ima dobar igrački kadar, a uz Mađarsku i Nemačku bila je najveće razočaranje na EP - rekao je između ostalog Kljaić.

BONUS VIDEO: Dimna zavesa na severnoj tribini 157. Večiti derbi

(Espreso.co.rs / Izvor: Sportklub.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.