KO TROŠI ŠUMAHEROVE PARE? Legenda Formule 1 je više od 4 godine u komi, a njegova supruga nema kontrolu nad novcem! (FOTO)
Mihael Šumaher na skijanju, Foto: Profimedia

NIJE MALA STVAR

KO TROŠI ŠUMAHEROVE PARE? Legenda Formule 1 je više od 4 godine u komi, a njegova supruga nema kontrolu nad novcem! (FOTO)

I dok se o Mihaelovom stanju malo toga zna, polako se otkrivaju neki drugi detalji iz njegovog života...

Objavljeno:

Iako je prošlo više od četiri godine od kako je Mihael Šumaher stradao tokom skijanja u francuskim Alpima, o njegovom zdravstvenom stanju se ništa ne zna.

Sedmostruki šampion Formule 1 je smešten na porodičnom imanju na Ženevskom jezeru u Švajcarskoj, gde se o njemu brine specijanan medicinski tim.

I dok se o Mihaelovom stanju malo toga zna, polako se otkrivaju neki drugi detalji iz njegovog života. Tako je nemački list Bunte otkrio šta se dogodilo sa njegovom imovinom koja se meri stotinama miliona. Prema Forbsu, Mihael Šumaher je tokom karijere zaradio oko milijardu evra. Dobar deo je potrošen na njegovo lečenje.

foto: Reuters

Mihael je celo nasledstvo ostavio supruzi Korini, ali njegovim milionima raspolaže njegov otac Rolf (72). Mihael je još 1992. godine dao ocu punomoć i ona je važeća i danas. Otac je zastupao sina na početku njegove karijere u Formuli 1, u trenutku kada su se Korina i Mihael zabavljali, ali nisu bili u braku.

U aprilu 2014. godine, pola godine posle nesreće, Korina je tražila pravo da obavlja sve poslove svog supruga jer on za to više nije bio sposoban.

foto: Profimedia

Švajcarskim zakonom je predviđeno da Korina mora da se obrati vlastima, tačnije KESB-u, telu koje osigurava zaštitu osoba koje ne mogu same da brinu o sebi. Korina mora da se obrati KEBS-u u slučaju traženja kredita, prodaje ili kupovine nekretnina i u slučaju velikih novčanih transakcija.

Iako je Mihael ostavio sve supruzi Korini, samim tim i deci Đini Mariji (21) i Miku (19), ipak poslednju reč ima otac Rolf.

Srećom, u porodici Šumaher za sada nema nikakvih svađa oko Mihaelovog nasledstva. Korina i Rolf su u sjajnim odnosima. Rolf živi na istom imanju u svojoj kući već decenijama i nesuglasica oko toga ko će, kada i kako koristiti Mihaelov novac, do sada nije bilo.

BONUS VIDEO:

Milan Borjan odgovara na uvrede Grobara

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.