DIREKTOR ASS POVODOM MARATONSKOG SKANDALA: Organizovaćemo trku u oktobru, biće jedna od najbržih!
Foto: Kurir

BRUKA I SRAMOTA

DIREKTOR ASS POVODOM MARATONSKOG SKANDALA: Organizovaćemo trku u oktobru, biće jedna od najbržih!

Nekada priznat maraton na evropskom nivou, postao amaterska trka

Objavljeno:

Direktor Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković potvrdio je da je Beogradski maraton "izbrisan" iz kalendara Evropske atletske federacije zbog dugovanja prema učesnicima i konstatovao da je šteta što je jedna lepa priča otišla u kontra pravcu.

- Prvo da kažem da ovde nema nikakvog preotimanja, jer sam čuo i takve priče. Kao po običaju mora neko spolja da utiče, da bismo mi "mućnuli" i rešili problem. Jedna lepa priča koja je trebalo da služi za promociju Beograda i Srbije otišla je kontra pravcu. To je sve dokumentovano, dopisi su stigli na adresu BGD maratona, kao i u ASS i Svetsku federaciju (IAAF). Mi kao federacija, možemo eventualno da posredujemo - rekao je Branković Tanjugu. Prema njegovim rečima, Evropska asocijacija je opet, na neki način, dala šansu organizatorima BGD maratona da se "izvuku" iz neprijatne situacije time što je dala rok do kraja godine za isplatu dugovanja.

- Ne znam kolika su dugovanja, ali za sve ove godine dobijao sam razne dopise od menadžera, mejlove, mogu da kažem da ima i potraživanja iz nekog perioda iz 2003. godine, ali za mene je frapantno što ima i iz 2016. godine. Nastavlja se naka čudna praksa, a Grad sve vreme ulaže novac, do 2016. je i Ministarstvo omladine i sporta pomagalo. Ovde zaista imamo ozbiljnu problematiku - istakao je Branković. On je naglasio da su iz privatne firme BGD maraton i ove godine organizovali trku, uprkos brisanju iz kalendara, a potom najavio "Serbia City maraton" za novembar u organizaciji Atletskog saveza. - Mi ćemo organizovati "Serbia City maraton" i biće tradicionalno u prvoj nedelji novembra. Trčaće se na Novom Beogradu, staza je ravna, biće jedna od najbržih. Kalendar u Evropskoj asocijaciji se pravi u oktobru, do 1. septembra se šalju prijave takmičenja. MI smo dobili da u kalendar više ne stavljamo BGD maraton jer su oduzeti sertiffikati za bezbednost i kvalitet. Zato i nije bilo stranaca ove godine, ali opet, nije nemoguće da imamo dva maratona, ne bismo bili prvi takav grad. Uostalom, BGD maraton ni ove godine nije bio u kalendaru Evropske atletike, pa je održan - konstatovao je Branković.

BONUS VIDEO: Radnički - Zemun, borba za titulu na Crvenom krstu

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.