JUNAK MARATONA OSTAJE BEZ NAGRADE? Stošić: Pobedu posvećujem ćerkici koju sam dobio pre dva dana!
Foto: Fonet

PREDIVNO

JUNAK MARATONA OSTAJE BEZ NAGRADE? Stošić: Pobedu posvećujem ćerkici koju sam dobio pre dva dana!

- Čestitam svima koji su izašli na stazu, baš je teško vreme, visoka je temperatura. Na startu je bilo svežije, ali na Novom Beogradu je počela borba sa samim sobom - istakao je Stošić

Objavljeno: 15:03h

Srpski atletičar Kristijan Stošić pobedio je danas na 31. Beogradskom maratonu.

Stošić je pobedio rezultatom dva sata, 45 minuta i 23 sekunde i prvi je domaći pobednik Beogradskog maratona od 2009. godine.

Zbog slabog vremena mogao bi da ostane i bez novčane spomenute novčane nagrade jer je rezultat slabiji od propozicija, ali o tome će odlučiti organizatori.

- Čestitam svima koji su izašli na stazu, baš je teško vreme, visoka je temperatura. Na startu je bilo svežije, ali na Novom Beogradu - borba sa samim sobom. Rezultat je u drugom planu, video sam da od rezultata nema ništa, pa sam išao na plasman, na sigurnu pobedu - rekao je 29-godišnji Stošić.

Kristijan Stošić na Jagodinskom maratonu
Kristijan Stošić na Jagodinskom maratonu foto: Fonet

- Ovo je veliki uspeh za mene i moju porodicu i moj klub iz Vranja. Pre tri nedelje sam pobedio na maratonu u Jagodini, a pre dva dana sam dobio drugu ćerku i njoj posvećujem pobedu - dodao je on.

Drugo mesto zauzeo je srpski atletičar Miloš Dajević sa 2:51,34.

- Na početku se činilo da ide, dok je bilo svežije, a u drugom delu staze bilo je jako teško. Ovo je jedan od težih maratona za mene, iako ih nisam mnogo trčao. Međutim, ostvario sam lični rekord na ovoj stazi i zadovoljan sam, iako sam pre tri nedelje u Jagodini istrčao bolje. Dobra organizacija maratona, zahvalan sam svima - naveo je Dajević.

Treće mesto zauzeo je takođe srpski atletičar Nenad Milosavljević sa 2:51,38.

- Bilo je jako teško na veoma lepoj stazi, najviše zbog vremena. Hvala Beograđanima, oni su nam dali podršku da završimo ovako tešku trku. Prelep je maraton, trčaću i sledeće godine. Ovo je daleko od mog najboljeg rezultata, ali bilo je teško po ovom vremenu - rekao je Milosavljević.

BONUS VIDEO: Maratonci na Novom Beogradu - najteži deo puta

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.