SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL! U subotu Srbija trči - vreme je za 31. Beogradski maraton! (FOTO)
Beogradski maraton, Foto: Promo

SREĆNO SVIM UČESNICIMA

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL! U subotu Srbija trči - vreme je za 31. Beogradski maraton! (FOTO)

Nadamo se da će vreme da nas posluži kako bismo mogli da uživamo u čarima jedne od najstarijih sportskih disciplina

Objavljeno:

Pripreme za 31. Beogradski maraton ulaze u sam finiš, bezbednost svih učesnika biće na maksimalnom nivou, a novina je i svojevrstan muzički maraton na nekoliko punktova.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović ističe da veruje da će, kada je reč o tehničkoj strani organizacije, 31. Beogradski maraton proći u najboljem redu i naglašava povoljne vremenske uslove prognozirane za subotu.

- Grad se sređuje, službe rade danonoćno. Pratimo celu stazu i u skladu sa nadolazećim vremenskim uslovima verujemo da će sve proći u najboljem redu. Sve ide po planu kada je reč o nama, ali apelujem građane da prate informacije kako bismo uz što manje problema dočekali trku - rekao je Mladenović na konferenciji za medije u Skupštini grada.

Beogradski maraton - propratne aktivnosti
Beogradski maraton - propratne aktivnosti foto: Promo

Beogradski maraton produžio je saradnju sa UNIQA osiguranjem, pa će kao i prethodnih pet godina ova renomirana osiguravajuća kuća osigurati sve učesnike trke zadovoljstva, ali i polumaratonce i maratonce.

Takođe, UNIQA osiguranje ce 31. Beogradskom maratonu dati poseban doprinos kroz atraktivan prateći program organizacijom muzičkog spektakla. Naime, od Londona do Terazija biće organizovana muzička avenija, gde će podršku maratoncima davati trubači, DJ-evi i bubnjari.

Propratne aktivnosti Beogradskog maratona
Propratne aktivnosti Beogradskog maratona foto: Promo

Na Brankovom mostu bubnjari na čelu sa Dragoljubom Đuričićem bodriće trkače prilikom odlaska na Novi Beograd, ali i u povratku kako bi im pomogli da istraju u poslednjoj i najtežoj deonici maratonske i polumaratonske trke.

Ovogodišnja novina je još jedan muzički punkt sa bubnjarima na mostu na Adi.

- Ponosni smo što ćemo i u naredne tri godine biti deo najmasovnijeg pokreta u Srbiji i najprestižnijeg sportskog takmičenja. Kao zvanično osiguranje Beogradskog maratona brinemo o sigurnosti svih učcesnika. Subota, 21. april je dan za motivaciju, volju, ostvarenje sna i nove uspehe. Zbog toga ćemo i ove godine podržati sve takmičare muzičkim programom u okviru UNIQA muzičke avenije i tako im pružiti dodatni podsticaj da ostvare što bolje rezultate. Nadamo se da će zbog odlične atmosfere na ulicama Beograda i broj posetilaca biti rekordan. Među našim gostima biće i selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić - rekla je direktorka sektora za marketing i PR UNIQA osiguranja Sonja Marić.

Delegacija Beogradskog maratona
Delegacija Beogradskog maratona foto: Promo

Goran Rađen, medicinski direktor Beogradskog maratona, istakao je važnost zdravlja učesnika ove manifestacije i skrenuo pažnju na značaj trčanja za psihofizičko stanje ljudi.

- Naša osnovna misija je očuvanje i unapređenje zdravlja. Staze za trčanje su svuda oko nas, a ova aktivnost ne zahteva mnogo uslova. Maraton iziskuje adekvatno pripremu, ali i stanje duha jer nije samo reč o fizičkoj trci već i onoj sa samim sobom. Bitna je i ishrana, ali i provera zdravstvenog stanja, a to omogućava akcija "Čekiraj se", koja će učesnicima omogućiti da provere stanje tela i u skladu sa tim postave ciljeve pred trku - rekao je Rađen.

Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona rekao je da će Beogradska filharmonija biti deo programa ove manifestacije i najavio dvostrukog svetskog rekordera Halida Hanučija kao promotera događaja.

Beogradski maraton, 31. po redu, održaće se u subotu.

BONUS VIDEO: Nemanja Radonjić i Vujadin Savić vode navijanje ispred severne tribine

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.