JASNA PORUKA CRNO-BELIMA: Partizane, ni pet advokatskih kancelarija neće ti pomoći!
Grobari, Foto: Dado Đilas

Rat oko Banjice

JASNA PORUKA CRNO-BELIMA: Partizane, ni pet advokatskih kancelarija neće ti pomoći!

Predsednik Opštine Aleksandar Savić reagovao je na saopštenje Partizana u kome se navodi da crno-beli ne prihvataju zahtev opštine Voždovac da predaju kopije ključeva "Banjice" i da će podneti tužbu

Objavljeno:

Opština Voždovac pozvala je rukovodstvo vaterpolo kluba Partizan da poštuje pravosnažnu presudu Apelacionog suda u Beogradu.

Odlukom Apelacionog suda Grad Beograd je kao vlasnik doneo rešenje kojim se pravo korišćenja na objektima ovog sportskog centra prenosi na Ustanovu sportski centar "Vožovac", ciji je osnivač Gradska opština Voždovac.

Predsednik Opštine Aleksandar Savić reagovao je na saopštenje Partizana u kome se navodi da crno-beli ne prihvataju zahtev opštine Voždovac da predaju kopije ključeva "Banjice" i da će podneti tužbu.

Aleksandar Savić predsednik opštine Voždovac sa ministarkom Zoranom Mihajlović
Aleksandar Savić predsednik opštine Voždovac sa ministarkom Zoranom Mihajlovićfoto: Fonet

- Rukovodstvo VK Partizan bi trebalo da prestane da obmanjuje javnost da je reč o gašenju kluba i predaji ključeva prostorija sportskog centra. Podsećamo ih da je reč o pravosnažnoj presudi Apelacionog suda, koja se ne može pobijati ni jednim redovnim ni vanrednim pravnim lekom, odnosno ne postoji mogućnost podnošenja bilo kakve žalbe ili revizije. Angažovanje pet advokatskih kancelarija od strane rukovodstva vaterpolo kluba neće promeniti tu činjenicu. Zato ih još jednom molim da prestanu da se kriju iza trofeja i pokažu da i za njih, kao i za sve druge, važe odluke institucija ove države - rekao je Savić.

Dodao je i da "VK Partizan nikada nije bio vlasnik SC Banjica, kao ni opština Savski venac, čiji je Izvršni odbor pre 25 godina nezakonito dodelio državnu imovinu klubu".

Aleksandar Šoštar predsednik vaterpolo kluba Partizan
Aleksandar Šoštar predsednik vaterpolo kluba Partizanfoto: Fonet

- VK Partizan nikad nije bio vlasnik, inače bi kao takav bio upisan u katastar nepokretnosti. Jedina opština koja je ikada bila upisana u katastar nepokretnosti Republickog geodetskog zavoda (RGZ) kao korisnik sportskog centra na Banjici je Gradska opština Voždovac, što se može veoma lako proveriti - istakao je Savić.

Podseća se i da je prvi čovek VK Partizan Aleksandar Šoštar više puta rekao da bazeni na Banjici formalno-pravno nisu u vlasništvu kluba jer se vodi spor sa opštinom Voždovac.

Aleksandar Savić
Aleksandar Savićfoto: Fonet / Aleksandar Levajković

Savić je dodao da je razočaran ponašanjem rukovodstva Partizana koje ne prihvata sudsku odluku, ni odluku Grada Beograda kao vlasnika, kao ni odluku Opštine da pomogne klubu tako što će finansirati sve treninge, utakmice i vaterpolo školu.

Prema njegovim rečima to stvara sumnju da nisu u pitanju interesi sporta, već neki drugi.

- U slucaju da rukovodstvo VK Partizan na bude poštovalo pravosnažnu sudsku presudu, Opština ce biti prinudđena da pokrene tužbu za iseljenje i naknadu štete. Molimo rukovodstvo VK Partizan da poštuje institucije ove zemlje i da neistinitim informacijama prestane da nanosi štetu klubu i sportistima, a posebno opštini Voždovac koja na sve načine želi da pomogne - zaključuje se.

BONUS VIDEO: Izjava navijača Srbije koji je došao u Kovilovo

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.