Zvezda se davila u blatu preko sat vremena, a onda - preokret u Večitom derbiju! (VIDEO)
Foto: Printscreen / Youtube

ragbi derbi, 3. kolo domaćeg prvenstva

Zvezda se davila u blatu preko sat vremena, a onda - preokret u Večitom derbiju! (VIDEO)

Težak, blatnjav teren i kiša koja je povremeno padala, izgleda da je mnogo više prijala igračima Partizana nego Zvezdi

Objavljeno:

Odlična predstava na Adi Ciganliji! Partizan je imao kontrolu nad utakmicom preko sat vremena, a zatim su crveno-beli napravili preokret i u poslednjih pet minutu postigli dva eseja i stigli do trijumfa.

Zvezda je povela na samom startu utakmice. Već u 7 minutu Aleksandar Đorđević je jednu odbijenu loptu pokupio i položio iza crno-bele esej linije. Vladislav Dedić je bio neprecizan u šutu na gol, pa sje Zvezda povela sa 4-0.

Crno beli su uzvratili samo tri minuta kasnije. Nikola Srbljanin se probio kroz odbranu domaćih i postigao prvi esej za Partizan. Šuter crno-belih Džavid Jašari je bio precizan u dodatnom šutu na gol, pa su crno-beli u 10 minutu došli prvi put u vodstvo.

U 19 minutu Dušan Milutinović je dobio jednu loptu u putom trku na desetak metara od eseja domaćih. U takvim situacijama stub crno-belih je sa svojih 120 kilograma nezaustavljiv, što je osetila i odbrana Zvezde. Jašari je ponovo bio precizan, pa su crno-beli poveli sa 12-4. Težak, blatnjav teren i kiša koja je povremeno padala, izgleda da je mnogo više prijala igračima Partizana neko Zvezdi. Crveno-beli su u tim trenutcima bili prilično nervozni, jer im je malo toga polazilo za rukom.

Sa druge strane Partizan je kontrolisao igru ali crno-beli nisu uspeli da iskoriste greške domaćih i značajnije se odlepe.

Jedine poene postigli su u 39 minutu, iz kaznenog udarca koji je ponovo nepogrešivo izveo Džavid Jašari za konačnih 14-4 za Partizan na poluvremenu. Na poluvremenu trener domaćih Trevor Smit imao je dosta toga da kaže svojim igračima. Izgleda da je „bukica“ urodila plodom jer se već od starta drugom poluvremena igra domaćih značajno popravila.

To je vrlo brzo dalo rezultat, jer je Škotlanđanin Sem Hernon u 43 minutu postigao drugi esej za Zvezdu. Na žalost domaćih navijača Miloš Zogović nije bio precizan u šutu na gol 8-14.

Partizan je samo dva minuta kasnije, odlučio da jednu kaznu sa oko 30 metara šutira na gol. Jašari ne nepogrešiv pa prednos crno-belih raste na 16-8. Nadu crveno-belima da mogu do preokreta, vraća Aleksandar Đorđević u 48 minutu.

Centar Zvezde postigao je svoj drugi esej na utakmici i nakon još jednog promašaja Zogovića, primakao svoj klub na 12-16. Interesantno je da je to Đorđeviću bila druga utakmica ovog dana.

Samo sat ipo pre ovog meča Đorđević je nastupio za Ragbi 15 klub Crvenu zvezdu na prvenstvenoj utakmici. Kada je u 59 Pavle Vojinović postigao treći esej za crno-bele, i to kao preslikan sa neke Australijske ili Engleske utakmice, činilo se da je Partizan na korak od trijumfa. Ovogodišnja akvizicija Crvene Zvezde mladi Amerikanac Monte Gadis zadavao je danas mnogo problema odrbani Partizana.

U 75 minutu posle solo prodora od oko 50 metara, postigao je četvrti esej za Zvezdu. Po prvi put na utamici Vladislav Dedić je bio precizan i primakao Zvezdu na samo dva poena zaostatka 18-20.

Partizan je u tim trenutcima pokušao da prebaci igru na polovinu domaćih, ali mu to nije pošlo za rukom. Zvezda je krenula silovito na sve ili ništa, i u 78 minutu im se rizik isplatio. Stefan Nikolić postigao je peti esej za Crvenu zvezdu i doneo domaćima pobedu, drugu ove sezone nad večitim rivalom i dva važna boda.

Crvena zvezda – Partizan 22-20 (4-14) Beograd 01.04.2018. Igralište: Ada Ciganlija. Gledalaca: 250. Sudija: Vladan Kikanović (Beograd) pomoćnici: Darko Stošić i Goran Jankuloski (oba Beograd). Žuti karton: Leo Dodić (Partizan) 27 minut. Poeni za Crvenu zvezdu: 5 eseja: Aleksandar Đorđević 7 i 48 min, Sam Heron 43 min, Monte Gadis 75 min, Stefan Nikolić 78 min. Golovi: Vladislav Dedić 1/3, Miloš Zogović 0/2. Poeni za Partizan: 3 eseja: Nikola Srbljanin 10 min, Dušan Milutinović 19 min, Pavle Vojinović 59 min. Golovi: Džavid Jašari 4/5.

BONUS VIDEO: Protest srpskih navijača ispred Vlade Srbije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.