DVE VATERPOLO LEGENDE ZA ISTIM STOLOM! Srbija uručila 'nacionalnu penziju' jednom od najuspešnijih sportista sveta! (FOTO)
Slobodan Nikić i Vanja Udovičić prilikom potpisivanja ugovora, Foto: Promo

ČESTITKE ZA MAJSTORA

DVE VATERPOLO LEGENDE ZA ISTIM STOLOM! Srbija uručila 'nacionalnu penziju' jednom od najuspešnijih sportista sveta! (FOTO)

Ako je neko zaslužio ovakav tretman, onda je to on!

Objavljeno: 17:56h

Ovog ponedeljka, ministar sporta pri Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić, uručio je Slobodanu Nikiću takozvanu nacionalnu penziju.

- Slobodan Nikić je potpisao ugovor za nacionalno sportsko priznanje Republike Srbije i da će faktički, od ovog meseca od Vlade primati mesečno iznos od 2.5 prosečna lična dohotka u Republici Srbiji (135.000 dinara neto) - rekao je zamenik ministra Darko Udovičić za Espreso.

Slobodan Nikić i Vanja Udovičić
Slobodan Nikić i Vanja Udovičić foto: Promo

Inače, Slobodan Nikić je najtrofejniji vaterpolista u Srbiji. Osvojio je 29 medalja, od toga 21 zlatnu, 4 srebrne i 4 bronzane, a pogotovo je kuriozitet i da je on među najuspešnijih sportistima na svetu sa tolikim brojem titula.

S obzirom na to da je još uvek aktivan, moći će u narednim godinama da uveća nacionalno priznanje i da ima tri prosečna dohotka. Dakle,

Što se njega i Udovičića tiče, zajedno imaju osvojene neverovatne 53 medalje, a sportsku saradnju su počeli još 2003. na Evropskom prvenstvu u Kranju. Takođe, aktuelni ministar sporta mu je dugi niz godina bio kapiten.

BONUS VIDEO: Invazija navijača na Luku Dončića posle pobede Reala nad Zvezdom u Pioniru

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.