SREĆA UZ NEMCA! Sebastijan Fetel pobednik Velike nagrade Australije! (FOTO)
Sebastijan Fetel pobedio je u trci za Veliku nagradu Australije, Foto: Reuter

f1

SREĆA UZ NEMCA! Sebastijan Fetel pobednik Velike nagrade Australije! (FOTO)

Naredna trka vozi se za Veliku nagradu Bahreina i ona je na programu 8. aprila.

Objavljeno:

Vozač Ferarija, Sebastijan Fetel, pobedio je danas u trci za Veliku nagradu Australije koja se vozila na stazi ,,Albert park” u Melburnu.

Luis Hamilton otpočeo je prvu ovosezonsku trku na liderskoj poziciji i suvereno čuvao svoju poziciju u prvom delu. Upravo taj deo je i obeležio trku.

foto: EPA / Diego Azubel

Ekipa Hasa vozila je odlično od samog početka i njihova dva vozača, Kevin Magnusen i Roman Grožan, koji su imali četvrtu i petu poziciju morali su da odustanu odmah nakon promena guma koju su izvršili. Kvar je bio u pitanju u oba slučaja.

U 26. krugu na stazi se pojavilo virtuelno vozilo bezbednosti, taman kada je Hamilton bio u pit-stopu na zameni guma. Čitavu situaciju iskoristio je Sebastijan Fetel, koji je do tada bio na drugoj poziciji i izašao ispred Britanca na startni ciljni pravac, da bi vozač Mercedesa ostao u čudu.

foto: F1

Hamilton je tražio objašnjenje od ekipe, jer je evidentno da nigde nije pogrešio, ali okolnosti na stazi išle su na ruku Fetelu i Ferariju koji od tog momenta dolazi na čelnu poziciju.

Pokušavao je Hamilton do kraja da ugrozi Fetela i bio blizu u tome, ali male greške u pojedinim sektorima koštale su ga bitke za prvu poziciju.

foto: Reuters

Dugo iščekivani Meklaren bio je konačno na nivou koji su priželjkivali svi ljubitelji Formule 1. Dvostruki svetski šampion, Fernando Alonso, bio je, posle velike bitke, peti na kraju, nakon što je trku započeo na 11. mestu i uz ohrabrujuće reči svom timu najavio uspešnu sezonu legendarne ekipe.

Naredna trka vozi se za Veliku nagradu Bahreina i ona je na programu 8. aprila.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako se tetovira Ljubomir Fejsa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.