JEZIVA HIRURŠKA DIJAGNOZA ZA ŠUMIJA: Ne može da govori, mišići su mu nestali... (FOTO)
Mihael Šumaher, Foto: Profimedia

ostaje nada...

JEZIVA HIRURŠKA DIJAGNOZA ZA ŠUMIJA: Ne može da govori, mišići su mu nestali... (FOTO)

Ponovo ta ista priča koja nas boli isto kao svaki put kad je čujemo

Objavljeno: 14:22h

Krajem ove nedelje počinje nova sezona Formule 1, a nikada verovatno nećemo zaboraviti da pomenemo i najveću legendu tog sporta, Mihaela Šumahera.

Nemac je u komi od 2013. godine, kada je doživeo nesreću na skijanju.

Ono što je još više zabrinulo porodicu, prijatelje, navijače i ostale poštovaoce lika i dela Mihaela Šumahera, jesu reči neurohirurga Kolina Šifa.

On je istakao da godinama radi sa ljudima koji imaju povrede mozga, te da su kod Šumija poboljšanja veoma retka, gotovo nikakva.

- Sigurno ne može da govori. Možda je u stanju da pokaže na nešto, da je nesrećan ili da mu je neugodno. Možda i može da uživa gledajući decu... Ali, potpuno ne može da se oporavi. Dugo je u ovakvom stanju, izgubio je mišiće. Čak i da otvori oči i počne da priča, to ne bi bilo to, jer je došlo do gubitka memorije. Što se tiče delimičnog oporavka, svaki napredak je oporavak za sebe - istakao je Šif.

foto: Profimedia

Ponovo, tužna vest pred početak najbržeg cirkusa na četiri točka... Šumiju nije bolje, niti će mu biti u budućem periodu.

Ljudima koji ga vole i prate, ostaje da se mole za njegovo zdravlje i eventualno čudo, a jedno je već doživeo, kada je ostao živ posle jezivog pada na skijanju.

BONUS VIDEO: Dilan Enis posle pobede nad Valensijom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.