Oglasio se Rukometni savez Vojvodine: Ovo je PONIŽAVANJE SRBIJE, sve je urađeno da bi se udovoljilo tzv. Kosovu! (FOTO)
Navijači Srbije, Foto: Nebojša Mandić

brutalan odgovor na dešavanja

Oglasio se Rukometni savez Vojvodine: Ovo je PONIŽAVANJE SRBIJE, sve je urađeno da bi se udovoljilo tzv. Kosovu! (FOTO)

Kao što je poznato od pre par dana, turnir će se igrati bez obeležja, intoniranja himni...

Objavljeno:

Rukometni savez Vojvodine (RSV) saopštio je da odluka da se kvalifikacioni turnir juniorki u Kragujevcu za Svetsko prvenstvo održi bez intoniranja himni i isticanja nacionalnih obeležja predstavlja "ponižavanje Srbije" i predložio je da se takmičenje odloži ili da se organizacija preda drugoj državi.

Izvršni odbor Evropske rukometne federacije (EHF) odlučio je da se kvalifikacioni turnir juniorki u Kragujevcu za Svetsko prvenstvo igra bez nacionalnih obeležja, a Rukometni savez Srbije je prošlog petka saopštio da je zadovoljan tom odlukom.

Kvalifikacioni turnir održaće se od 23. do 25. marta u Kragujevcu, a učestvovaće selekcije Srbije, Norveške, Slovačke i Kosova.

- U brojnim elektronskim medijima i na sajtu RSS mogao se videti naslov u smislu "Velika pobeda Srbije", pa se pitamo na koji način je Srbija pobedila i koga, ako znamo da će na teritoriji Srbije igrati reprezentacija tzv. države Kosova, a da će sve zastave, državni simboli i himne, dakle i zastava i himna Srbije, biti zabranjeni, što nikako ne može biti pobeda već se objektivno radi o ponižavanju Srbije - saopštio je RSV.

RSV je predložio da se odluka promeni ili da se turnir otkaže, ili da se domaćinstvo premesti u drugu državu, "gde će ovakva odluka biti manje sramna i bolna za naš narod, koji je već dovoljno propatio i ispaštao zbog nepravde učinjene na Kosovu i Metohiji".

foto: Reuters

- U trenutku kada se državni vrh Srbije bori za Kosovo i Metohiju, za očuvanje srpske tradicije i srpske svetinje, rukomet će se igrati u Kragujevcu, gde sigurno ima mnogo ljudi koji su upravo sa teritorije Kosova i Metohije proterani i napustili svoje domove, da bi oni i svi mi doživeli da u Srbiji, u srcu Šumadije, budu zabranjena obeležja Srbije, zastava, grb i himna Bože pravde, a samo da bi se tako udovoljilo tzv. državi Kosovo - dodaje se u saopštenju.

RSV je naveo da se odlukom EHF krši odredba Zakona o sportu, prema kojoj postoji obaveza upotrebe grba, zastave i himne Srbije na svim međunarodnim takmičenjima, kao i odredbe Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Srbije.

- Nikome u Srbiji nije želja da se na sportskim igralištima dešavaju nemile scene, nasilje i bilo šta drugo što nije u skladu sa sportskim duhom, a osećamo da će ovakva odluka izazvati revolt i problem kod srpskog naroda, kojem je tzv. država Kosovo već dovoljno bolna tema - piše u saopštenju koje je potpisao predsednik Upravnog odbora RSV Borislav Perović.

BONUS VIDEO: Dilan Enis posle pobede nad Valensijom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.