POBEDA ILI PORAZ SRBIJE: Kosovo igra u Kragujevcu bez himne i zastave, ali neće biti ni trobojke, niti će se čuti Bože pravde!
Zastava Srbije, Foto: Fonet

I to u srcu Šumadije

POBEDA ILI PORAZ SRBIJE: Kosovo igra u Kragujevcu bez himne i zastave, ali neće biti ni trobojke, niti će se čuti Bože pravde!

Da li se ovo može smatrati pobedom za "zelenim stolom" Rukometnog saveza Srbije ili skandalom što je EHF popustio pred ultimatumom iz Prištine

Objavljeno:

Neće biti promene domaćinstva, ali neće biti ni srpskih obeležja u Kragujevcu na kvalifikacionom turniru za rukometašice u konkurenciji juniorki na kome učestvuju Srbija, Norveška, Slovačka i Kosovo.

Izvršni odor EHF-a doneo je odluku da se ni na jednom od šest mečeva ne ističu nacionalna obeležja nijedne zemlje, nakon što je Rukometni savez samoproklamovane države Kosovo poslao dopis u kome je poručeno da ne prihvataju da igraju na turniru ukoliko ne bude njihove zastave i himne.

Zbog toga je postojala bojazan da se turnir premesti u neku drugu zemlju, ali je Evropska rukometna federacija odlučila da donese, po njima, "solomonsko rešenje".

Uz to će jedino obeležje koje će se naći u hali "Jezero" biti zastave EHF, pa čak ni sudije ni delegati neće smeti da nose nikakva obeležja.

Međutim, pitanje je uopšte da li je ovo diplomatska pobeda Srbije, jer je na neki način EHF popustio pred ultimatumom nepriznate države Kosovo.

Podsećamo da su juniorke Srbije i Kosova već odigrale jedan meč i to prošle godine, ali se on igrao na neutralnom terenu u Rumuniji.

Turnir u Kragujevcu se igra 23. i 24. marta, a samo pobednik turnira će se plasirati na Svetsko prvenstvo u Mađarskoj.

BONUS VIDEO: NAJSKUPLJI FUDBALER SVETA SE SPREMA ZA SRBIJU: Evo kakvu poruku golišavi Nejmar šalje iz Brazila

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.