Nekada je dominirao sa Zvezdom, a zbog Partizana je odbio unosne ponude iz Grčke!
Delije i Grobari, Foto: Saša Pavlić Koky

pao potpis

Nekada je dominirao sa Zvezdom, a zbog Partizana je odbio unosne ponude iz Grčke!

- Neki su samo vrteli glavom, a za mene je samo izazov

Objavljeno: 11:41h

Duško Nikolić je jedan od malobrojnih odbojkaša koji može da se pohvali da je i kao igrač i kao trener bio i u Partizanu i Crvenoj zvezdi. Trofejni stručnjak, koji je sa crveno-belima osvojio dve triple krune, krajem prošle godine je preuzeo kormilo crno-belih sa željom da ih vrati u Superligu.

- Ove sezone sam zbog ličnih obaveza ostao u Srbiji i odbio nekoliko dobrih ponuda iz Grčke. Međutim, predsednik Partizana Željko Tanasković pozvao me je, a kako smo mi zemljaci, prijatelji, bivši saigrači, nisam mogao da ga odbijem - priča Nikolić.

Duško je dres crno-belih nosio od 1991. do 1999. Potom je igrao za Milicionar, Budvansku rivijeru, u Belgiji, da bi karijeru završio u Crvenoj zvezdi, gde je ispekao trenerski zanat.

- Mi smo normalan svet, na sve to gledamo prirodno, kod nas nema ostrašćenosti, prejakih emocija. To su i klubovi koji su uvek jedan drugom pomagali u teškim situacijama. Pre nego što sam preuzeo Partizan, otišao sam u Crvenu zvezdu da ih obavestim, a oni su mi rekli: "Samo napred, guraj". Imam prijatelje u oba kluba.

Sa Zvezdom je od 2012. do 2014. znao samo za trofeje. U poslednjoj sezoni crveno-beli su dogurali do četvrtfinala Kupa izazivača...

- Tada smo svi hteli da odemo u inostranstvo, ja sam se otisnuo u francuski Šomon, koji sada igra Ligu šampiona. Uz mene su stasali mnogi igrači. Većina je otišla možda prerano iz Srbije, zaigrala u jakim ligama, u kojima se neki nisu snašli, jer se od njih očekivalo da budu nosioci igre - kaže Nikolić.

Odluku da sedne na klupu Partizana, koji se ove sezone bori za povratak u Superligu, mnoge je iznenadila.

- Neki su samo vrteli glavom, a za mene je samo izazov, jer se u odbojci ceni samo rad i dokazivanje. Privukle su me i Tanaskovićeve ideje, a i u Savezu su mi preporučili da radim, jer sam pomoćnik Nikole Grbića. Ideja je da trener Vojvodine Nedžad Osmankač i ja pratimo naše lige - podvlači Nikolić.

BONUS VIDEO: Delije bakljadom i vatrometom obeležile 73. rođendan Crvene zvezde

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.