NEŠTO ŠTO SE NE PROPUŠTA: Bokserski spektakl koji odzvanja Srbijom i kontinentom! (VIDEO)
Srpski boks, Foto: Dragan Kadić/Ilustracija

kakve će ovo biti borbe!

NEŠTO ŠTO SE NE PROPUŠTA: Bokserski spektakl koji odzvanja Srbijom i kontinentom! (VIDEO)

U meču večeri za zvaničnog šampiona države Srbije u super teškoj kategoriji rukavice će ukrstiti najbolje rangirani Srpski teškaš Boban Filipović i Momčilo Nišić

Objavljeno: 14:43h

Bečej će u nedelju, jedanaestog marta 2018. godine sa početkom u 17 sati biti domaćin profesionalne međunarodne revije u boksu.

U revijalnom delu ljubitelji boksa moći će da uživaju u mečevima najboljih srpskih boksera.

U uvodnim borbama sastaće se:

Nemanja Krstin i Darko Ristić

Đorđe Marković i David Vastag

Miljan Rovčanin i Dražen Janjanin

Marko Nikolić i Mugurel Sebe

Nikola Sjekloća i Aleks Marongiu

U meču večeri za zvaničnog šampiona države Srbije u super teškoj kategoriji rukavice će ukrstiti najbolje rangirani Srpski teškaš Boban Filipović i Momčilo Nišić.

Bečej je postao hram profesionalnog boksa u Srbiji zahvaljujući velikom broju manifestacija i izuzetnom interesovanju publike.

Ulaz je besplatan. Očekuje se veliko interesovanje publike i medija kao na lokalnom tako i nacionalnom nivou.

Gost je proslavljeni i najbolje rangirani Srpski super teškaš Boban Filipović koji je bio nosilac dve Evropske titule u verzijama WBU i WBF. Srpske ljubitelje boksa koji ga izuzetno dobro poznaju interesuje njegova motivacija za povratak u ring.

- Kasne tridesete i rane četrdesete su se pokazale u svetu profesionalnog boksa u super teškoj kategoriji kao idealne godine za postizanje vrhunskih rezultata. Među najpoznatijim svetskim imenima u ovoj kategoriji možete naći puno primera za ovu tvrdnju. Što je još indikativnije više od 90% super teškaša odlučuje da se povuče tek nakon što napune više od 45 godina - ističe Filipović.

Šta Vas motiviše da se ponovo takmičite nakon što ste najavili povlačenje pre nešto više od godinu dana?

- U konsultaciji sa svojim stručnim timom i na osnovu ličnog uverenja o dobroj formi došao sam do zaključka da mogu da pružim svoj maksimum još godinu do dve. U razgovorima sa svojim menadžerom Lukom Popovićem i par respektabilnih imena u svetu boksa odlučili smo da se vratim u ring i boksujem za naslov državnog prvaka. Ukoliko bi ostvarili ovaj cilj naš sledeći prioritet u narednih par meseci je napad na prestižnu Evropsku WBC titulu - naveo je on.

Kao jedan od najiskusnijih i najbolje rangiranih boksera u Srbiji, kako ocenjujete trenutno stanje i naš kvalitet boksera?

- Mislim da se u poslednjih par godina više ulaže u boks kako u amaterski tako i u profesionalni. Smatram da tu ima mnogo dobrih boksera kako u amaterskom tako i u profesionalnom boksu - navodi Filipović.

Koja biste imena izdvojili?

- U amaterskom boksu imamo puno potencijala, talenata i već dokazanih dobrih boksera. Budući da sam upućeniji u dešavanja u profesionalnom boksu, mogu da izdvojim sledeća imena: Nikolu Sjekloću, Marka Nikolića, Miljana Rovčanina, Gearda Ajetovića, Petra Maukovića, i mnoge druge - ponosno objašnjava Filipović.

Marko Nikolić, neporaženi profesionalni bokser, nastupiće u nedelju 11. marta na profesionalnoj bokserskkj reviji humanitarnog karaktera koja se organizuje u Bečeju.

Njegov protivnik je iskusni rumunski bokser Mugurel Sebe, koji je u svojoj karijeri imao preko 100 profesionalnih mečeva.

- Očekujem da, ukoliko savladam Rumuna, boksujem 24. marta u Novom Sadu i 26. maja u Novom Pazaru. Nakon toga u novembru me očekuje meč za neku od prestižnih titula - izjavio je Nikolić.

BONUS VIDEO: Hapšenje navijača Zvezde tokom derbija sa Vojvodinom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.