NIJE ĐUKIĆ JEDINI! SVE KONFERENCIJE KOJE SU ŠOKIRALE SRBIJU: Vređanje novinara, prljav veš, psovanje, bes na svoje i one druge... (VIDEO)
Miroslav Đukić, Miodrag Grof Božović, Nenad Lalatović, Ivica Iliev, Foto: Printscreen/Youtube

Šta TO BEHU MANIRI?!

NIJE ĐUKIĆ JEDINI! SVE KONFERENCIJE KOJE SU ŠOKIRALE SRBIJU: Vređanje novinara, prljav veš, psovanje, bes na svoje i one druge... (VIDEO)

U Srbiji sportski radnici vrlo često u obraćanjima medijima umeju da dozvole emocijama, i to onim negativnim, da isplivaju iz njih, pa se tada ne libe da izgovore brojne stvari koje izazivaju osudu javnosti

Objavljeno:

Nije lako biti javna ličnosti ni u Srbiji, ni u svetu i nositi to breme, ali ipak ako se bavite javnim poslom kao što je recimo posao trenera, pogotovo jednog od najvećih klubova u zemlji, onda to breme morate nositi i samim time obraćati pažnju na svoje ponašanje u javnosti.

Nije lako uvek savladati emocije i ne dozvoliti da one isplivaju na površinu, svesni smo i toga kada je reč pogotovo o srpskom sportu, ali u obraćanju javnosti putem konferencije za štampu ipak morate da obratite i na pažnju na svoje ponašanje i manire.

Miroslav Đukić to nije uspeo da uradi u utorak, na konferenciji za novinare uoči meča protiv Rada, kada je reagovao burno, najblaže rečeno i dozvolio negativnim emocijama da izađu iz njega na jedan jako ružan način, nezadovoljan onime što se pisalo i govorilo u javnosti oko njegove moguće smene i otkaza u Partizanu.

Između ostalog je dozvolio sebi i da napadne i vređa novinare, a tom prilikom je koristio psovke tokom obraćanja, što je za svaku osudu, jer ma koliko vam neodgovarala pitanja koja su vam postavljena, novinari su tu da ih postavljaju...

Međutim, nije Đukić jedini koji je izgubio kompas na konferenciji od sportskih radnika u Srbiji, mnogi su pre njega iz različitih razloga imali da tako kažemo "lomove" pred pripadnicima "sedme sile".

Neki su vređali novinare, neki protivnike, neki su besneli zbog loše igre sopstvene ekipe, neki su iznosili "prljavi veš"...

1. Željko Obradović posle debakla reprezentacije Srbije i Crne Gore na Eurobasketu 2005. godine koji se održavao u našoj zemlji. Legendarni stručnjak i najtrofejniji trener Evrope je posle poraza u osmini finala od Francuske održao sada već čuvenu konferenciju na kojoj je govorio i ono što jeste i što nije za javnost.

2. Aleksandar Stanojević je bio smenjen u Partizanu nakon što je došao u sukob sa upravom kluba , a taj potez je uzbunio i navijače crno-belih koji su zbog njegove smene organizovali i protest ispred stadiona. Sve je kulminiralo na konferenciji na kojoj je tada već bivši trener izrekao da mu je potpredsednik kluba, Branko Ružić, između ostalog poručio između redova da bi bilo dobro da te godine Crvena zvezda osvoji titulu.

3. Miodrag Grof Božović je u vreme dok je bio trener Crvene zvezde imao zanimljive konferencije često začinjene nekim njegovim dosetkama, doskočicama, ali to je bilo uglavnomk dok je timu išlo dobro. Čim su krenula kola nizbrdo, promenio se i njegov odnos sa medijima, a sve je na kraju kulminiralo javnim vređanjem pojedinih predstavnika medija, pa čak i na ličnoj osnovi, što je izazvalo opšte zgražavanje javnosti.

4. Dejan Radonjić je na kraju prošle sezone, posle završetka finalne serije KLS protiv FMP-a, u kojoj je Zvezda odbranila titulu šampiona Srbije, šokirao predstavnike medija i javnost kada je izjavio da od tog momenta nije više trener crveno-belih.

5. Ivica Iliev je još jedan sportski radnik u Srbiji koji je na konferenciji za medije dozvolio sebi pravo da napadne novinare i određuje im koja će pitanja postavljati kada je baš jesenas na predstavljanju novog pojačanja Ognjena Ožegovića vikao iz sveg glasa na okupljene zbog pitanja koje je postavljeno.

6. Željko Obradović je imao još jednu konferenciju u Srbiji koja je odjeknula u javnosti i to posle utakmice u Evroligi, koju je Fenerbahče izgubio od Crvene zvezde kada je bio besan zbog uvreda koje je čitavog meča trpeo od strane domaćih navijača.

7. Stevan Mojsilović je kao trener Rada na konferenciji za medije posle meča sa Crvenom zvezdom, vređao trenera Partizana Marka Nikolića, što je bila samo kulminacija medijskog rata koja je trajala između njega i kluba iz Humske danima pre toga.

8. Milan Lola Smiljanić je posle 128. Večitog derbija u kome je Partizan ubedljivo pobedio Crvenu zvezdu na Marakani 4:2, da izjavu koja se i dan-danas citira među Grobarima, a koja nije bila uopšte sportska u tom trenutku.

9. Konferencije Duška Vujoševića su uvek izazivale ogromnu pažnju, jer je bivši trener Partizana poznat kao osoba koja svoje mišljenje iznosi bez ustručavanja. Bilo je tu od kritike sopstvenih igrača, preko sudija, svađa i vređanja sa Nebojšom Čovićem, ili nekim drugim iz suprotnog tabora, zabranjivanja svojim igračima da odgovore na pitanje, pa na kraju krajeva i polemike sa novinarima i javnog isticanja nezadovoljstva zbog načina na koji se piše i izveštava o njemu ili Partizanu.

10. Kao i Vujošević, i Nebojša Čović je, kao prvi čovek Crvene zvezde, takođe imao ekscese, istupe, vređao pojedine novinare, ali i nesportske komentare upravo tokom sukoba koji su njih dvojica godinama imali kroz medije, a u kojima im nije bilo strano ni vređanje na različitim osnovama.

11. Nenad Lalatović je takođe neko ko često dozvoljava emocijama da isplivaju iz njega, te su se i na njegovim konferencijama događali brojni incident. Svi pamte ono brutalno međusobno psovanje sa predstavnicima Radničkog u Nišu, u vreme kada je bio na klupi Borca iz Čačka. Kada je bio trener istog kluba nije se libio na da žestoko oplete ni po upravi sopstvenog kluba i čelnim ljudima Čačka.

BONUS VIDEO: Deka poklonio cveće Ivani Španović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.