ŠAMPIONKA SVETA DOČEKANA U BEOGRADU! Ivana Španović: Ova medalja ima posebnu težinu! Da je došla ranije, ne bi bila ovoliko značajna! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs

ISKRENA KAO I UVEK

ŠAMPIONKA SVETA DOČEKANA U BEOGRADU! Ivana Španović: Ova medalja ima posebnu težinu! Da je došla ranije, ne bi bila ovoliko značajna! (FOTO) (VIDEO)

- Hvala na konstantnoj pažnji i nadam se da ću uspeti da inspirišem najmlađe da su snovi ostvarivi. Jednostavno, morate da verujete. Hvala! - dodala je šampionka sveta u skoku u dalj

Objavljeno: 13:33h

Ivana Španović je došla u Beograd, u atletsku halu na Banjici, gde joj je organizovan doček.

Pogledajte kako je izgledao momenat u kom je stigla u dvoranu.

A, onda, uz širok osmeh, počela je da priča.

- Dobar dan (usledio je gromki aplauz). Hvala vam što ste ovu medalju danas učinili još sjajnijom. Svaki put posle nove medalje želim nešto novo da vam kažem, ali na kraju se trudim da uvek iskreno pričam sa vama. Nadam se da ste zaključili da je suština to da ni u jednom momentu ne treba da prestanete da verujete u sebe, da razmišljate o konstantnom napretku, i mislim da je Gorana i mene samokritika dovela do te zlatne medalje. Nisam sigurna da mi sa ovim završavamo nešto, već otvaramo nov niz. Nadam se, niz zlatnih medalja. Toliko puta je izmakla, konačno je došla. Mislim da je u pravo vreme došla. Ranije da sam slučajno osvojila neku medalju, ne bih znala kako sam do nje došla, a sada ipak znak. Ova medalja ima posebnu težinu. Hvala na konstantnoj pažnji i nadam se da ću uspeti da inspirišem najmlađe da su snovi ostvarivi. Jednostavno, morate da verujete. Hvala! - rekla je veoma emotivna dvoranska šampionka sveta u skoku u dalj, posle čega je usledilo kolektivno pevanje himne "Bože pravde".

Pres konferencija Ivane Španović posle osvajanja svetskog zlata
Pres konferencija Ivane Španović posle osvajanja svetskog zlata foto: Kurir

Na pitanje šta joj je prolazilo kroz glavu kada je Britni Ris preuzela vođstvo, Ivana je odgovorila:

- Pojavili smo se spremni na tom takmičenju. Druga stvar, očekivali smo da će biti potreban skok preko sedam metara za zlato, a na kraju se ispostavilo da je 6.96 bio najbolji rezultat. Bilo je dovoljno. Ovog puta su uslovi u kojima smo se takmičili presudili da ne bude daljih skokova. Stvarno je bilo hladno, staza je bila dosta tvrda, duge pauze zbog proglašenja, drugih trka. Mislim da sada kako godine prolaze, nemam više taj osećaj moranja kada sam na takmičenju. Toga sam se oslobodila, baš zato što sam jako dugo na svetskoj sceni. Taj osećaj se izgubio, prevladala je želja da iz sebe izvučem najbolje, i budem najbolja na svetu. Sve sam bliža tome - rekla je Ivana uz osmeh "od uva do uva".

Oglasio se i njen trener Goran Obradović.

- Ja bih se zahvalio Ivani jer nam je pokazala kako se bori za svoju zemlju. Pokazala nam je šta je hrabrost, šta je snaga i kako svi treba da radimo svoj posao. Deco, vredno trenirajte, slušajte trenere i nemojte nikada da odustajete - rekao je Goran.

Naravno, sve vreme su deca klicala njeno ime, oduševljena što će upoznati svoju heroinu.

(U.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.