A SRPSKU TROBOJKU NE ISPUŠTA IZ RUKU: Pre 10 godina dete sa čudnom frizurom i svetskim zlatom na grudima, a sada leteća kraljica planete! (FOTO)
Ivana Španović se prisetila juniorskog svetskog zlata, Foto: Reuters

ivana se setila jednog momenta

A SRPSKU TROBOJKU NE ISPUŠTA IZ RUKU: Pre 10 godina dete sa čudnom frizurom i svetskim zlatom na grudima, a sada leteća kraljica planete! (FOTO)

Nova šampionka planete u dvorani se setila kako je pre jedne decenije takođe pod noge stavila svet

Objavljeno:

Najbolja srpska atletičarka u istoriji, Ivana Španović, u nedelju je ostvarila još jedan san koji je do sada bio nedosanjan - konačno je osvojila i to svetsko zlato u seniorskoj konkurenciji.

Naš ponos i naša kraljica "kraljice sportova" je postala svetska šampionka u dvorani, u Birmingemu i tako svojoj bogatoj kolekciji medalja sa velikih takmičenja dodala još jednu najsjajniju.

Ivana Španović ima 10 medalja sa velikih takmičenja u 10 godina
Ivana Španović ima 10 medalja sa velikih takmičenja u 10 godinafoto: Reuters

Nije joj bilo lako i dugo je morala da gradi ovaj najveći uspeh u karijeri kada je reč o seniorskoj konkurenciji, a upravo se toga i sama prisetila kako je prošlo 10 godina od kada je bila juniorska prvakinja sveta do njene titule u Birmingemu.

Španovićeva je na svom Instagramu objavila fotografiju kada se pre jedne decenije u Bidgošću prvi put kao šampionka sveta ogrnula zastavom Srbije i fotografije od nedelje kada je to učinila kao seniorka.

- Pre deset godina juniorska prvakinja sveta, od juče seniorska dvoranska prvakinja i deset medalja sa velikih takmičenja - napisala je Ivana i potom pobrojala svoje medalje.

Dva puta prvakinja Evrope u dvorani, jednom evropska prvakinja na otvorenon uz jedno srebro sa istog takmičenja, jednom svetska šampionka u dvorani, jednom srebrna i jednom bronzana, dva puta bronzana na Svetskim prvenstvima na otvorenom i jedna bronza sa Olimpijskih igara.

BONUS VIDEO: Doček za Dragana Milosavljevića pred meč Crvena zvezda - Unikaha

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.