Kao i uvek - otvoreno: Dejan Savić pričao o stanju u vaterpolu i receptu za pravljenje šampiona!
Dejan Savić, Foto: Marina Lopičić

on zna kako se to radi

Kao i uvek - otvoreno: Dejan Savić pričao o stanju u vaterpolu i receptu za pravljenje šampiona!

- Ne znam, ne bavim se finansijama i ne želim da lupetam. U odnosu na ostale sportove, to sigurno nije velika suma. A od te male sume veći deo odlazi na termine za treninge. Jedno od rešenja jeste srediti baš to, a treba omogućiti i masovnost bavljenja sportom

Objavljeno:

Čovek koji je osvojio sve, selektor srpskih vaterpolista i trener Crvene zvezde Dejan Savić u intervjuu za Kurir govori o aktuelnom trenutku srpskog trofejnog sporta, ali i o tome kako vidi budućnost i čemu se nada u narednom periodu.

- Ne znam, ne bavim se finansijama i ne želim da lupetam. U odnosu na ostale sportove, to sigurno nije velika suma. A od te male sume veći deo odlazi na termine za treninge. Jedno od rešenja jeste srediti baš to, a treba omogućiti i masovnost bavljenja sportom. A sve u cilju građenja šampiona, a ne samo gledanja da skloniš dete sa ulice. Primarno je da se sklone sa ulice, ali se onda nadogradi, pa se naprave planovi i strategija na duži niz godina kroz sve sportove. Treba obratiti pažnju na podmladak, na mlade snage, na bavljenje sportom u odrastanju, jer to su sve deca koja treba da postanu olimpijski kandidati, odnosno olimpijski šampioni.

Do kraja godine vas očekuje pet velikih takmičenja, a najvažnije je Evropsko prvenstvo od 14. do 28. jula u Barseloni.

- Zvanične pripreme za najbitnije takmičenje ove sezone, Evropsko prvenstvo, počinjemo 15. juna, a u okviru njih će biti Mediteranske igre u Španiji. Pre toga je Svetska liga, koja je izuzetno bitna. Završnica Svetskog kupa je od 11. do 16. septembra i tu ćemo gledati da napravimo tim sa šireg spiska, odnosno kandidate za OI 2020. i 2024. Pet velikih takmičenja, a malo vremena za pripreme. Nije to alibi, tako je svima. Katastrofalno gust kalendar za svakog igrača, pa se postavlja pitanje da li je humano.

BONUS VIDEO: Vazura posle poraza Partizana u Plzenju

(Kurir/Gojko Filipović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.