OVO VIŠE NIJE NI SKANDAL! OVO JE BRUKA I SRAMOTA! Cvetković optužio 4 igrača da su bančili do zore po Zagrebu!
Jovica Cvetković je optužio četvoricu igrača da su krišili timsku disciplinu, Foto: Reuters

Razlozi debakla

OVO VIŠE NIJE NI SKANDAL! OVO JE BRUKA I SRAMOTA! Cvetković optužio 4 igrača da su bančili do zore po Zagrebu!

U izveštaju selektora posle debakla na Evropskom prvenstvu svašta se može saznati šta se dešavalo u srpskom taboru u Hrvatskoj

Objavljeno:

Srbija je doživela debakl i blamažu na Evropskom prvenstvu za rukometaše pre nešto više od mesec dana u Hrvatskoj, a novi prljav veš je ponovo isplivao u javnost.

Od početka je bilo jasno da nešto ne funkcioniše u nacionalnom timu, pre svega u odnosima selektor - igrači, bilo je i tokom takmičenja skandala i sukoba, a sada je u medije dospeo i deo izveštaja i dalje aktuelnog selektora Jovice Cvetkovića u kome je, između postalog, za neuspeh optužio i četvoricu igrača rekavši da su grubo kršili timsku disciplinu.

Nemanja Zelenović i Petar Nenadić
Nemanja Zelenović i Petar Nenadićfoto: Reuters

Petar Nenadić,Nemanja Zelenović, Darko Đukić i Dobrivoje Marković su navedeni u izveštaju selektora kao igrači koji su se oglušili o disciplinu, ali i oni koji su bili vođe neke vrste pobune.

- Smatram da je nedopustivo srozavanje ugleda Srbije na proteklom EP u Hrvatskoj. Pred odlučujuću utakmicu sa Islandom saznao sam da je sedam igrača rezervisalo avionske karte za povratak u Srbiju. Igrači su se provodili po Zagrebu do ranih jutarnjih sati. Dobio sam potvrdu od hrvatske policije, koja ih je obezbeđivala po noćnim klubovima - napisao je Cvetković u izveštaju do koga je došao "Kurir" i istakao da je o svemu obavestio predsednika RSS Božidara Đurkovića, koji mu nije dozvolio da udalji navedenu četvoricu igrača iz tima.

Jovica Cvetković
Jovica Cvetkovićfoto: EPA/Antonio Bat

Prvi čovek srpskog rukometa je bio iznenađen kako je uopšte izveštaj dospeo u javnost.

- Neću da iznosim bilo šta što bi moglo da dovede do novih sukoba i podela u Savezu! Na našim organima, na Upravnom odboru je da odluči kada bude proučio izveštaj, a to će se desiti u narednih pet do sedam dana.Izveštaj selektora nije za medije i ne znam kako je do medija stigao. O svemu će raspravljati organi koji su za to zaduženi - poručio je Božidar Đurković.

Darko Đukić
Darko Đukićfoto: Fonet

Od igrača koji se pominju u izveštaju se niko nije oglašavao.

Za Cvetkovića se očekuje da narednih dana i zvanično bude smenjen od strane upravnog odbora RSS, iako je on u izveštaju naveo da je spreman da nastavi selektorski posao, ali pod uslovom da poziva igrače koji pripadnost otadžbini shvataju i osećaju na pravi način i to pokazuju i na terenu i van njega.

Dobrivoje Marković
Dobrivoje Markovićfoto: Reuters

BONUS VIDEO: Crno-beli treniraju na terenu Viktorije Plzenj

(Espreso.co.rs / Izvor: Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.