Udovičić uoči atletskog mitinga na Banjici ugostio predsednika Svetske atletske federacije! (FOTO)
Foto: Beta

serbian open

Udovičić uoči atletskog mitinga na Banjici ugostio predsednika Svetske atletske federacije! (FOTO)

Ministar Udovičić je istakao da je ponosan što je Beograd domaćin još jednog međunarodnog atletskog takmičenja

Objavljeno:

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primio je u Palati Srbija predsednika Svetske atletske federacije Sebastijana Koua, koji je u poseti Beogradu povodom međunarodnog takmičenja, trećeg "Serbian open" mitinga koji se održava ove srede u Atletskoj dvorani na Banjici.

Na sastanku, kome se prisustvovali i državni sekretar Predrag Peruničić, pomoćnik ministra Darko Udovičić, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, se razgovaralo i o tome da Srbija dobije organizaciju evropskog atletskog prvenstva na otvorenom 2024. godine.

foto: Ministarstvo omladine i sporta

Ministar Udovičić je istakao da je ponosan što je Beograd domaćin još jednog međunarodnog atletskog takmičenja i naglasio da se organizacijom velikih međunarodnih takmičenja u Srbiji želi da se privuku ne samo brojni takmičare, nego i veliki broj turista koji bi tim povodom posetili našu zemlju.

Predsednik Svetske atletske federacije, Sebastijan Kou izuzetno pozitivno je ocenio uložen trud ministra Udovičića u podršci i pomoći za organizacju međunarodnih takmičenja, kao i rad Atletskog saveza Srbije. Istakao je da nijedna vlada do sada nije toliko uradila za promociju atletike i sporta, kao Vlada Republike Srbije, što potvrđuje i odlična organizacija Evropskog dvoranskog prvenstva 2017. godine, ali i to da je u prethodne tri godine izgrađeno deset atletskih staza, dve zatvorene hale i atletski stadion u Novom Pazaru.

- Želimo da organizujemo još više međunarodnih takmičenja, da unapredimo sportsku infrastrukturu u zemlji, povećamo kapacitete, obezbedimo optimalne uslove i tako postanemo lider u regionu i kao organizatori velikih međunarodnih takmičenja i kao zamlja koja ima odlične uslove za pripreme sportista - istakao je ministar Udovičić.

BONUS VIDEO: Miroslav Vulićević pred put u Češku

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.