Prštalo je na sve strane! Partizan slavio u duelu sa Crvenom zvezdom! (VIDEO)
Delije i Grobari, Foto: Saša Pavlić Koky

DOBAR MEČ

Prštalo je na sve strane! Partizan slavio u duelu sa Crvenom zvezdom! (VIDEO)

Kratko je trajao napadački sjaj Zvezde i Partizan je sačuvao prednost za trijumf u derbiju

Objavljeno:

Tako su se crno-beli revanširali večitom rivalu za poraz u prvom delu sezone i na najbolji način ušli u nastavak šampionata.

Ujedno, Partizan se ovim trijumfom u derbiju, devetim ovosezonskim, osamio na drugom mestu tabele iza vodećeg Železničara.

Duel u "Šumicama" bolje je započela Zvezda i vodila sa 4:2, pa 6:3 na krilima Šotića, ali su crno-beli znali kao do preokreta. Boljom odbranom i predvođeni raspoloženim Butulijom u napadu i Milosavljevim među stativama su najpre izjednačili na 8:8, zatim prvi put poveli sa 9:11 i tu prednost zadržali do poluvremena - 11:13.

U nastavku je Zvezdi mnogo škripalo u napadu. Brzo je promašila zicer, pa sedmerac koji je Šotiću odbranio rezervni golman Trnavac, te je Partizan preko Stevanovića u 39. minutu otišao na do tada maksimalnih 13:17.

Zatražio je trener crveno-belih Nenad Peruničić tajm-aut u tom trenutku i pokrenuo izabranike. Rekao im je da ne mogu da budu i foliranti i vitezovi u isto vreme, kao i da veruju u sebe, pa su oni brzo napravili seriju 3:0 i primakli se na gol zaostatka.

To je bio znak za trenera crno-belih Nenada Maksića da zatraži predah kako bi posavetovao pulene. I onda se rasplamsala borba, a kada je Partizan ostao sa dva igrača manja, domaćini su mogli samo do minus jedan. Milosavljev je u tim trenucima "skinuo" novi zicer Šotiću i crno-beli su odbili nalet večitog rivala, a mladi pivot Milenković se odlično snašao da ubaci loptu u mrežu za 18:21 pred završnicu.

Kratko je trajao onaj napadački sjaj Zvezde i Partizan je sačuvao prednost za trijumf u derbiju. Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Stevanović sa sedam golova, odnosno Živković i Butulija sa po pet, dok su se u crveno-belom dresu istakli Šotić sa šest i Mirosavljević sa četiri pogotka.

Crvena zvezda – Partizan 23:25 (11:13)

Hala: Šumice. Gledalaca: 650. Sudije: Aleksandar Pandžić i Ivan Mošorinski (Novi Sad).

Sedmerci: Crvena zvezda 4 (3), Partizan 5 (5). Isključenja: Crvena zvezda 4, Partizan 14 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Šotić 7, Radisavljević, Horvat, A. Babić 3 (1), Ivanović 1, Pešić, Ljubenović, Bugarinović, Milosavljević 4, Pejčinović, Rajičević, Mandić 2, D. Babić 2, Kljajić 4 (2), Zejak, Đurković.

PARTIZAN: Butulija 6, Jokić, Živković 5 (3), Grubić, Radovanović, Pavlović, Milenković 3, Minić 1, Milosavljev, Pižurica, Đuričić, Trnavac, Nedeljković, Stevanović 8 (2), Glendža, Maksić 2.

BONUS VIDEO: Delije sa Novog Beograda odale počast Glogovcu

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.