Bitka koja traje već dve godine i ne nazire joj se kraj: Na današnji dan je Šumaher doživeo nesreću!

Da li će ikada biti onaj stari

Bitka koja traje već dve godine i ne nazire joj se kraj: Na današnji dan je Šumaher doživeo nesreću!

Pre dve godine, 29. decembra, rekorder po broju titula u Formuli 1 je pao na skijanju i od tog trenutka počinje njegova svakodnevna borba
Objavljeno:

Prošlo je tačno dve godine, a njegova borba i dalje traje. Na današnji dan 2013. godine Mihael Šumaher je doživeo tešku nesreću na skijanju od koje se i dalje oporavlja veoma sporo i pitanje je da li će ikada biti upola kao onaj stari. Tog 29. decembra 2013. godine rekorder po broju titula u Formuli 1 je pao tokom skijanja u francuskom zimovalištu Meribelu i tom prilikom udario glavom u kamen pored staze. Kaciga mu je tom prilikom spasila život, međutim, nije ga dovoljno zaštitila.

Prebačen je u bolnicu u Grenoblu gde je počela njegova borba za život. Bio je u veštački izazvanoj komi iz koje je kasnije postepeno buđen, ali je njegov mozak pretrpeo prevelika oštećenja. Nemački vozač je postepeno postajao sve svesniji sveta oko sebe, da bi u junu prešao u centar za rehabilitaciju u Lozani, da bi u septembru 2014. godine bio prebačen na kućno lečenje, a svetski mediji svakodnevno izveštavaju od njegovom zdravstvenom stanju sa različitim informacijama.
Profimedia
Bilo je vesti od toga da je potpuno paralizovan i da čak ne može ni da jede sam i da živi kao biljka do toga da je već počeo da hoda, što je ekspresno demantovano. Poslednjih dana je nemački "Bild" objavio priču pod nazivom "Prava istina" u kojoj je navedeno da je Šumaher počeo samostalno da diše i da povremeno odaje utisak da sve razume što mu najbliži pričaju. Ipak, životna bitka sedmostrukog šampiona Formule 1 i dalje traje. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.