GRANDE ŠTERBIK: Bio je u čekaonici kod doktora kad su ga pozvali! Branio ukupno pola sata i doneo im prvo evropsko zlato! (VIDEO)
Arpad Šterbik je zvanično najbolji rukometaš sveta u 2017. godini, Foto: EPA/ Georgi Licovski

To se zove spuštanje roletne

GRANDE ŠTERBIK: Bio je u čekaonici kod doktora kad su ga pozvali! Branio ukupno pola sata i doneo im prvo evropsko zlato! (VIDEO)

Junak španskog trijumfa na Evropskom prvenstvu otvorio dušu

Objavljeno:

Arpad Šterbik je od nedelje uveče jedan od najvećih junaka španskog sporta.

Nekadašnji golman Jugoslavije i potom Srbije i Crne Gore, doneo je istorijsku, prvu titulu evropskog šampiona "crvenoj furiji" svojim odbranama u finalu protiv Švedske.

Arpad Šterbik je bio junak pobedan Španije u polufinalu i finalu
Arpad Šterbik je bio junak pobedan Španije u polufinalu i finalufoto: EPA/ Georgi Licovski

Njegov podvig je utoliko veći što je poziv da se priključi reprezentaciji dobio tek za polufinale protiv Francuske i ukupno je branio tek nešto više od pola sata na celom šampionatu, ali i to je bilo dovoljno jednom od najboljih golmana u istoriji da u finalu ponese epitet najboljeg igrača.

Najpre je spustio roletnu Francuzima u borbi za finale, a potom ubio svako samopouzdanje švedskim šuterima u finalu sa 8 odbrana i pokazao da je selektor Rivera povukao najbolji mogući potez kada je rešio da ga naknadno vrati u nacionalni tim posle dvogodišnje penzije.

Arpad Šterbik je ukupno branio svega pola sata na Evropskom prvenstvu
Arpad Šterbik je ukupno branio svega pola sata na Evropskom prvenstvufoto: EPA/ Georgi Licovski

- Igrao sam samo pola sata na EP, nisam se baš umorio. Bio sam kod doktora na pregledu u Skoplju i sedeo u čekaonici. Bilo je oko 10:30 sati kad mi je zazvonio telefon. Rekli su mi da sam im potreban i već u 14:30 sam bio u avionu. Došao sam na večeru, malo se odmorio i evo me - rekao je Šterbik posle finala.

Zvanično od pre dva meseca najbolji rukometaš sveta je tokom karijere sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio dve bronze na Svetskim prvenstvima, a sa Španijom je bio i prvak planete i sada prvak Evrope.

BONUS VIDEO: Branko Lazić posle meča sa Olimpijakosom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.