ZASLUŽENO! Monstrum koji je zlostavljao 160 gimnastičarki dobio brutalnu kaznu!
Lari Nasar osuđen na doživotnu robiju, Foto: EPA/Rena Laverty

gotov je

ZASLUŽENO! Monstrum koji je zlostavljao 160 gimnastičarki dobio brutalnu kaznu!

- Čast mi je i privilegija što čitam presudu. Vi ne zaslužujete da izadjete iz zatvora, nikada više. Niste uradili ništa da kontrolišete te nagone i gde god prodjete uništićete one najranjivije

Objavljeno:

Bivši sportski lekar Leri Nasar, koji je priznao da je godinama zlostavljao jedne od najboljih američkih gimnastičarki, osudjen je na zatvorsku kaznu od 40 do 175 godina.

Sudija koji je pročitala presudu rekla je:

- Upravo sam potpisala vašu smrtnu kaznu.

Tom rečenicom završeno je sedmodnevno saslušanje pred sudom u Lansingu u državi Mičigen, na kome su žrtve mogle da se suoče sa Lerijem Nasarom.

- Čast mi je i privilegija što čitam presudu. Vi ne zaslužujete da izadjete iz zatvora, nikada više. Niste uradili ništa da kontrolišete te nagone i gde god prodjete uništićete one najranjivije -rekla je sudija Rozmari Akvilina.

KONAČNO PROPEVALI! Evo zbog čega su hrvatski huligani bili na Jugu sa Grobarima tokom 156. Večitog derbija! (VIDEO)

Ona je navela da su Nasarovi postupci bili "precizni, proračunati, manipulativni i odvratni". Kada se saslušanje završilo sudnicom se prolomio aplauz, a žrtve i tužioci su se grlili.

To je druga višegodišnja kazna zatvora za 54-godišnjeg lekara. On je osudjen i na 60 godina u federalnom zatvoru zbog dečje pornografije. Tužilaštvo je navelo da je Nasar gimnastiku video kao "savršeno mesto" za svoje zločine, pošto su ga žrtve smatrale "bogom" u tom sportu.

On je priznao da je između 1998. i 2005. godine seksualno zlostavljao sedam žena. Nasar je kratko rekao da su ga optužbe više od 150 osoba "potresle do srži" i da "nema reči" koje bi mogle da objasne koliko mu je žao zbog svojih zločina. "Vaše reči ću nositi do kraja života", dodao je on. Medju zlostavljanima su poznate američke gimnastičarke, Eli Rajsman, Džordin Vajber i Mekejla Maroni.

BONUS VIDEO: NEMANJA MATIĆ POSTAO ZVEZDA DRUŠTVENIH MREŽA

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.